З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Янукович запевнив Єврокомісію, що знижка на газ дозволить скоротити дефіцит держбюджету

Янукович запевнив Єврокомісію, що знижка на газ дозволить скоротити дефіцит держбюджету

фото Янукович запевнив Єврокомісію, що знижка на газ дозволить скоротити дефіцит держбюджету
Президент України Віктор Янукович заявляє, що домовленості з Росією дозволять Україні скоротити дефіцит бюджету і збалансувати бюджет НАК "Нафтогаз України". Про це він заявив сьогодні, 22 квітня, під час зустрічі з членом Єврокомісії з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ви, напевно, знаєте про рішення, яке ми ухвалили з Дмитром Медведєвим. Це рішення дозволяє скоротити дефіцит бюджету України і збалансувати бюджет "Нафтогазу України", що окрім іншого, дозволить НАК починати повертати борги своїм кредиторам", - сказав український президент.

За словами Януковича, в такій ситуації Комітет економічних реформ працюватиме "упевненіше", і вже цього року вдасться зробити перші кроки з реформування української економіки.

Серед головних досягнень своєї команди при владі президент України назвав створення в парламенті ефективної коаліції і ефективного уряду.

Крім того, Янукович висловив надію, що найближчим часом будуть завершені переговори з ряду питань, що стосуються відносин України та ЄС.

"Звичайно, ми сподіваємося, що цього року нам вдасться завершити процес створення зони вільної торгівлі з ЄС, отримати дорожню карту щодо безвізового режиму між Україною і ЄС", - сказав глава держави.

"І, звичайно, ми працюватимемо над тим, щоб вже в нинішньому році підписати з ЄС угоду про асоціацію", - підсумував Янукович.

У свою чергу Фюле знову зазначив, що питання про продовження термінів перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України є правом України як суверенної держави.

Він додав, що Європейська комісія планує надати Україні технічну допомогу у проведенні реформ, які розробляє створений президентом України Комітет економічних реформ.

Як відомо, 21 квітня президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали міждержавну угоду про продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського Флоту Росії на території України.

Угода також передбачає право пролонгації цього терміну ще на 5 років, за згодою сторін. В обмін на це, згідно з угодами, які підписали Янукович і Медведєв, Україна отримає знижку на ціну газу в розмірі 100 доларів у разі, якщо ціна на газ буде вищою за 330 доларів за тисячу кубометрів, або знижку 30% від суми контракту, якщо ціна буде нижчою за 330 доларів.

Формула ціни і умова "бери або плати" залишаються без змін. Крім того, скасовані пункти контракту, що стосуються взаємних штрафних санкцій, які за практикою його виконання не застосовувалися. Річні контрактні обсяги газу в 2010 році збільшено до 36,5 млрд куб м.

Як повідомлялося, парламент і уряд України не змогли своєчасно ухвалити держбюджет на 2010 рік. Прем'єр Микола Азаров за підсумками переговорів з місією Міжнародного валютного фонду в кінці березня 2010 року заявив, що уряд узгодив з фондом дефіцит держбюджету України на 2010 рік на рівні 6% ВВП.

Віце-прем'єр Сергій Тігипко раніше повідомляв, що в проекті держбюджету-2010 передбачено підвищення ціни на газ для населення і теплокомуненерго при середньорічній вартості ресурсу в 334 дол за 1 тис м куб.
Категорія:Економіка| Перегляд:725| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.