З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Янукович пообітцяв знайти 800 мільйонів євро на Чорнобиль

Янукович пообітцяв знайти 800 мільйонів євро на Чорнобиль

фото Янукович пообітцяв знайти 800 мільйонів євро на Чорнобиль
Україна може отримати близько 800 мільйонів євро на реалізацію програми подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Про це президент Віктор Янукович попіклується особисто. Про це заявила секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова в ефірі одного з телеканалів.

"Президент сьогодні сказав, що на атомній ядерній безпеці Україна економити не буде", - заявила вона.

"Сьогодні є перспектива за зверненням президента нашої країни до інших лідерів отримати додатково близько 800 мільйонів євро", - уточнила Богатирьова.

За словами Богатирьової, Україна не зможе відмовитися від атомної енергетики. "49% електричної енергії в Україні виробляється на атомних станціях. Ми не маємо, чим їх замінити... Навіть якщо 10% замінимо, то 39% нема чим", - зазначила вона.

Як відомо, нове захисне спорудження на об'єкті "Укриття" повинно з'явитися в липні 2015 року.

Для цього вже навесні 2012 року на чорнобильському майданчику необхідно приступити до збору металоконструкцій.

Зазначимо, 17 вересня 2007 року Чорнобильська атомна електростанція підписала договір з французьким концерном "NOVARKA" про будівництво нового укриття над зруйнованим 4-м енергоблоком ЧАЕС. Вартість проекту оцінюється в 505 млн доларів. Для створення сховища відпрацьованого ядерного палива буде потрібно трохи більше 4 років і близько 200 млн доларів.

Зазначимо, в Україні немає альтернативи ядерній енергетиці. Про це заявив Віктор Янукович, відкриваючи засідання Ради національної безпеки та оборони, присвячене питанню подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та підвищенню безпеки АЕС. "Україна не має реальних економічно обґрунтованих альтернатив ядерній енергетиці", - сказав президент.
Категорія:Економіка| Перегляд:647| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Чорнобиль, Янукович, АЕС, 800 мільйонів євро, програма, наслідки
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.