З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Янукович підписав закон про біометричні паспорти для українців

Янукович підписав закон про біометричні паспорти для українців

фото Янукович підписав закон про біометричні паспорти для українців
 Президент України Віктор Янукович підписав Закон №5492-VI "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Глава держави підписав закон у четвер, повідомляється на офіційному сайті президента. Цей закон передбачає запровадження електронних паспортів для українців.

20 листопада Верховна Рада ухвалила два закони в рамках плану дій візової лібералізації (ПДВЛ) з Євросоюзом, зокрема - про перехід на біометричні документи.

Депутати врахували пропозиції президента Віктора Януковича, таким чином гарантувавши підписання обох законів. Візовий діалог з ЄС став пріоритетом для глави держави, бо є єдиною сферою, в якій Україна може досягти прогресу до саміту з Євросоюзом. Однак офіційно Київ перейде до другого етапу ПДВЛ не раніше літа.

Цей закон передбачає видачу великої кількості документів, які будуть використовуватися на території України. Для оформлення цих документів передбачається використовувати кошти Єдиного державного демографічного реєстру, що посвідчують особу, її спеціальний статус поряд з водійськими правами, посвідченням особи без громадянства, посвідченням на постійне проживання, посвідченням на тимчасове проживання, карткою мігранта, посвідченням біженця.

Закон встановлює також "інші документи, що засвідчують особу", і президент підкреслив, що при цьому в законі не вказано назву таких "інших документів". Депутати виключили із закону цей термін.

Депутати також виклали в новій редакції норму, згідно з якою особам, відмовляється через свої релігійні переконання від внесення особистої інформації в безконтактний електронний носій, гарантується право на відмову від отримання такого документа або від внесення інформації в безконтактний електронний носій. Таке право реалізується шляхом подачі заяви до відповідного центрального органу виконавчої влади про відмову від отримання документа, що містить безконтактний електронний носій або від внесення інформації на такий носій.

Президент не погодився також з нормою закону, яка встановлює, що плата за надання адміністративних послуг відноситься до власних надходжень бюджетних установ, оскільки плата за такі послуги відноситься до доходів загального фонду держбюджету.

Закон передбачає введення електронних паспортів - документів з електронним носієм біометричної інформації для виїзду за кордон у відповідності до стандартів Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО).

Законно встановлює, що паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій інформації, при чому видається він не пізніше, ніж через 30 календарних днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання. В електронний паспорт вноситься: назва держави, назва документа, прізвище та ім'я особи, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в реєстрі, номер документа, дата закінчення терміну дії документа, дата видачі документа, що видав документ уповноважений орган, місце народження, фотографія і підпис особи. У паспорт за письмовою заявою можуть бути внесені дані батьків або опікунів особи.

Спочатку Верховна Рада ухвалила закон про Єдиний державний демографічний реєстр 2 жовтня.

27 листопада Інтернет Асоціація України (ІнАУ) звернулося до президента Віктора Януковича і голови Верховної Ради Володимира Литвина з проханням скористатися правом вето щодо Закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", повідомляється на сайті організації.

28 листопада голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський просив президента ветувати закон про біометричні паспорти.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:1013| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.