З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Янукович хоче збільшити обсяг прокачування газу українською ГТС до 200 млрд кубометрів

Янукович хоче збільшити обсяг прокачування газу українською ГТС до 200 млрд кубометрів

фото Янукович хоче збільшити обсяг прокачування газу українською ГТС до 200 млрд кубометрів
Віктор Янукович наполягає на перегляді україно-російських газових відносин і розгляді ідеї газотранспортного консорціуму.

"Я б хотів, щоб ми повернулися до формату тих відносин, у яких ми були 5 років тому і підійшли справедливо до всіх цих підходів у газових відносинах і з Росією, і з Європейським союзом", - заявив він.

"5 років тому я пропонував створити газотранспортний консорціум, який би нам дозволив модернізувати українську газотранспортну систему і збільшити обсяги прокачування газу десь до 200 мільярдів, тобто приблизно на 60-80 мільярдів кубічних метрів. Існуюча газотранспортна система здатна ефективно і якісно вирішувати цю задачу", - заявив Янукович.

Він вважає оптимальним залучення до проекту "Росії як головного постачальника газу в Європу, як нашого головного партнера і, звичайно, європейських країн-споживачів".

"Ця задача влаштовувала нас, тому що ми не втрачали обсяги прокачування, а це значить - наші економічні інтереси були б враховані", - заявив Янукович.

Він зазначив, що тільки цього року Україна втратила більше 25-28 мільярдів кубометрів прокачування в Європу.

Зазначимо, ВАТ "Газпром" не виключає можливого розширення існуючої газотранспортної системи України/

Як повідомлялося, вступивши на посаду президента України, Віктор Янукович має намір відтворити консорціум з управління газотранспортною системою (ГТС) країни. Як стало відомо, "Газпрому", "Нафтогазу" і європейським споживачам запропонують по 33,3% в консорціумі. За задумом Януковича реалізація цієї ідеї дозволить Києву зменшити закупівельні ціни на імпортний газ, а Москві - відмовитися від будівництва морських газопроводів "Північний потік" та "Південний потік".
Категорія:Економіка| Перегляд:903| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.