З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Янукович хоче домовитися з ЄС про безвізовий режим

Янукович хоче домовитися з ЄС про безвізовий режим

фото Янукович хоче домовитися з ЄС про безвізовий режим
Сьогодні президент Віктор Янукович відвідає з робочим візитом Брюссель. Це перший закордонний візит Януковича на посаді президента України. На переговорах із керівництвом Єврокомісії голова держави наполягатиме на запровадженні безвізового режиму для громадян України вже з 1 січня 2011 року, пише КоммерсантЪ-Украина. Скасування віз до цього часу навряд чи можливе, оскільки це рішення мають ратифікувати парламенти всіх країн Євросоюзу.

Євросоюз забезпечив українському лідерові найвищий рівень прийому: з ним зустрінуться президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, президент Європарламенту Єжи Бузек, віце-президент Європейської комісії Сиїм Каллас, а також високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

У ході виступу з промовою в день інавгурації у Верховній Раді Віктор Янукович повідомив, що вважає одним із зовнішньополітичних пріоритетів розвиток взаємин України і ЄС. У Міністерстві закордонних справ, яке відповідає за підготовку візиту, стверджують, що президент поставив завдання досягти прориву у взаєминах Києва і Брюсселя.

"Головна теза, з якою президент Янукович їде до Брюсселя, - необхідність добитися запровадження з 1 січня 2011 року безвізового режиму для українців при поїздках у країни Євросоюзу", – заявило джерело видання в МЗС і додало, що пан Янукович наполягатиме на підписанні "дорожньої карти" безвізового режиму. Як відомо, 25 лютого Європарламент ухвалив резолюцію про Україну, в якій також оголосив про необхідність підписання "дорожньої карти".

Як пише видання, співрозмовники в Брюсселі запевнили, що сьогодні будь-які двосторонні документи не будуть підписані, позаяк, готуючи візит, Київ не передавав на узгодження проекти документів. У Кабміні також вважають, що поїздка буде радше ознайомлювальною. "Янукович зараз цікавий тим, про що він говоритиме. Європа хоче почути, куди рухається Україна, яка її зовнішня політика, щоб пізніше апелювати до сказаного новим президентом", – заявив віце-прем'єр Григорій Немиря.

Консультації про "дорожню карту" Київ і Брюссель проводили ще минулого року. Так, міністр закордонних справ Петро Порошенко був переконаний, що цей документ удасться підписати в першій половині 2010 років. Для прийняття ЄС рішення про скасування віз Київ повинен створити єдиний держорган з питань міграції і налагодити його роботу, а також реформувати систему виготовлення й обліку закордонних паспортів.

Крім того, раніше Брюссель вимагав демаркації всього периметра держкордону. Проте українські дипломати впевнені, що скасування віз можливе до завершення демаркаційних робіт. Але навіть якщо всі завдання буде виконано до кінця поточного року, Єврокомісія не зможе самостійно ухвалити рішення про скасування віз – його мають ратифікувати парламенти всіх 27 країн–членів ЄС. Слід зазначити, що угода України і ЄС про лібералізацію візового режиму, підписана восени 2006 рокув, через тривалість процедури ратифікації набула чинності лише 1 січня 2008-го.

У складі офіційної української делегації, яка супроводжує Януковича під час візиту до Брюсселя, - голова Адміністрації президента України Сергій Льовочкін, міністр закордонних справ України Петро Порошенко, заступники голови Адміністрації президента України Ганна Герман, Андрій Гончарук, Юрій Ладний, народні депутати України від Партії регіонів Юрій Бойко і Володимир Козак, передає Інтерфакс-Україна.

В аеропорту "Бориспіль" президента України Віктора Януковича проводжали, зокрема, секретар РНБО Раїса Богатирьова, генеральний прокурор України Олександр Медведько, голова СБУ Валентин Наливайченко, перший заступник голови СБУ Валерій Хорошковський, голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж і Київський міський голова Леонід Черновецький.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:958| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.