З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Янукович доручив встановити єдині тарифи на житлово-комунальні послуги по всій Україні

Янукович доручив встановити єдині тарифи на житлово-комунальні послуги по всій Україні

фото Янукович доручив встановити єдині тарифи на житлово-комунальні послуги по всій Україні
Президент України Віктор Янукович називає неприпустимим існування різних тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах. Про це глава держави сказав сьогодні, 12 травня, на засіданні Керівної ради Комітету з економічних реформ. За словами Януковича, єдиний підхід до тарифоутворення є запорукою реформування галузі, повідомила прес-служба президента.

"Не може бути такої строкатості – тому що у нас однакові люди живуть в усіх регіонах, лікарі, вчителі отримують однакову зарплату", - сказав президент.

Він висловив нерозуміння, як можуть в одному регіоні діяти тарифи вищі вдвічі, ніж в сусідньому регіоні. "Микола Янович (прем'єр Микола Азаров), ну коли ви дасте на це питання відповідь, я ж вас просив особисто", - зауважив президент.

Також він зазначив, що держава зробила правильний крок, передавши право встановлювати тарифи для регіональних монополістів національному регулятору.

Водночас, він зауважив, що національний регулятор ще не забезпечений необхідними ресурсами і в першу чергу це стосується фахівців.

Також Янукович звернув увагу на те, що досі не створені належні механізми компенсації затрат на місцях.

Він підкреслив, що треба зробити бюджети вирівнювання і чітко подивитись на собівартість послуг.

Також він наголосив на необхідності розглянути питання залучення приватного капіталу в сферу ЖКХ.

Крім того, він звернув увагу віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка на те, що в умовах зростання тарифів уряд має особливу увагу приділяти захисту найменш захищених верств населення, і сприяти спрощенню процесу видачі субсидій.

Слід зазначити, що заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг в березні 2011 року зменшилася на 0,8% порівняно з лютим і на початок квітня становила 12,64 млрд грн. Зменшення заборгованості спостерігалося в 21 регіоні України. Середній термін заборгованості населення за послуги так і залишився на рівні 2,8 міс, повідомила Державна служба статистики.

Згідно з повідомленням, в січні-березні українці сплатили за компослуги 12,1 млрд грн, або 90,2% нарахованих за цей період сум. Найвищий рівень оплати за житлово комунальні послуги зафіксований в Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях (103,2-99,4%), найнижчий - в АРК, Дніпропетровській, Луганській і Донецькій областях (79,6-86,4%).

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги в Україні на одного власника особового рахунку з урахуванням споживання електроенергії (з розрахунку 100 кВт-год) в березні-2011 збільшилися на 23,7% в порівнянні з березнем-2010 і становили 477,4 грн.

За даними Держстату, в січні-березні поточного року з населенням укладено 22,3 тис договорів про погашення реструктуризованої заборгованості на суму 52,7 млн грн.
Категорія:Економіка| Перегляд:760| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Україна, встановити, доручив, Янукович, житлово-комунальні послуги, жко, єдині тарифи
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.