З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Янукович доручив Генпрокуратурі перевірити використання урядом бюджетних коштів

Янукович доручив Генпрокуратурі перевірити використання урядом бюджетних коштів

фото Янукович доручив Генпрокуратурі перевірити використання урядом бюджетних коштів
Президент України Віктор Янукович доручив Генпрокуратурі перевірити використання урядом бюджетних коштів. Про це він сказав сьогодні, 26 лютого, на зустрічі з генпрокурором Олександром Медведьком, повідомляє прес-служба президента.

Медведько поінформував Януковича про те, що Генпрокуратура передає в суд матеріали, "оскільки Кабмін проігнорував уже 50 протестів ГПУ".
У свою чергу президент розпорядився, щоб Генпрокуратура негайно вжила заходів стосовно чиновників, які не виконують закон.

Янукович також наголосив на проведенні спільної з Рахунковою палатою перевірки використання коштів Держбюджету-2009 та бюджетних коштів у поточному році – як внутрішніх, так і отриманих від МВФ.

На зустрічі також йшлося про першочергові заходи з відшкодування ПДВ. Президент підкреслив надзвичайну актуальність цього питання, зауваживши, що "ПДВ повертається експортерам фактично у ручному режимі".

Окрему увагу Янукович звернув на ситуацію зі сплатою податків.

"Які підстави у Податкової (адміністрації) стягувати податки наперед за три місяці? Такого немає у світовій практиці, і я хотів би, щоб Генпрокуратура суворо стежила за дотриманням законності", – сказав він.

У свою чергу Медведько доповів Януковичу, як здійснюється нагляд за дотриманням законності "і що разом треба зробити, щоб закон в Україні виконувався на всіх рівнях".

Янукович привернув, зокрема, увагу до важливості проведення реформи судочинства. Він також наголосив на виконанні закону про підвищення соціальних стандартів.

Окрім того, у п’ятницю Янукович провів зустріч з головою Служби безпеки України Валентином Наливайченком. Подробиць зустрічі прес-служба не наводить.

Як повідомлялося, бюджет України перебуває на межі технічного дефолту, оскільки обсяг зобов'язань Держскарбниці більш ніж в 10 разів перевищує суму вільних коштів, заявили в Рахунковій палаті. У Кабінеті міністрів не вважають це катастрофою. Для стабільної роботи бюджетної системи на рахунках Держскарбниці мало би бути не менш як 10-15 млрд грн замість нинішніх 2,5 млрд грн, підрахували в Cекретаріаті президента і Партії регіонів. Утім, у "регіоналів" поки що немає економічної програми, яка дасть змогу державі різко наростити доходи.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:868| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.