З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Як подолати інфляцію та зупинити подорожчання харчів, розповів Порошенко

Як подолати інфляцію та зупинити подорожчання харчів, розповів Порошенко

фото Як подолати інфляцію та зупинити подорожчання харчів, розповів Порошенко
Глава Ради Нацбанку Петро Порошенко пропонує подолати інфляцію шляхом підвищення рівня продуктивності праці в сільському господарстві. Про це він сказав сьогодні, 4 квітня, в ефірі вінницького телеканалу, передає УНІАН.

Порошенко пояснив, що зростання цін на продовольчі товари відбувається тому, що в країнах, які розвиваються, насамперед у Китаї та Індії, де проживає понад 2,5 мільярда населення, різко зріс рівень життя.

"І сім'я, яка раніше жила "на миску рису", сьогодні вже має можливість споживати і хліб, і м'ясо, й інші продукти, тому і світові ціни на продукти тваринництва, на хліб, на цукор різко зросли", - зазначив він.

"І врегулювати ситуацію на нашому внутрішньому українському ринку шляхом заборони неможливо, це призведе лише до одного - ці продукти зникнуть з полиць магазинів. Ми вже бачили, що відбувалося в окремих регіонах з хлібом, з гречкою, зараз уже вівсянкою", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що ціна визначається співвідношенням попиту і пропозиції. "Попит у нас стабільний, пропозицію ми можемо різко наростити шляхом підняття інтенсифікації праці, рівня продуктивності праці в сільському господарстві", - вважає Порошенко.

Він переконаний, що за умови вмілого господарювання Україна могла б виробляти втричі більше продуктів, що привело б до зниження цін на цю продукцію.

Причину зростання цін на продовольство в Україні Порошенко також бачить у корупції й адміністративному навантаженні на виробника.

"Якби в Україні сьогодні не було корупції, якби не було такого величезного адміністративного навантаження на виробника, який створює робочі місця, який платить до бюджету, який забезпечує продуктами виробництва власну державу, - я переконаний, що ситуація з інфляцією була б набагато кращою", - сказав Порошенко.

Слід зазначити, що прем'єр-міністр Микола Азаров вбачає причину низького рівня життя в Україні у низькій продуктивності праці українців. "Корінь наших проблем, якщо говорити по суті, - в тому, що продуктивність праці в Україні в 4-5 разів нижча, ніж у розвинених країнах Європи", - сказав він.

"Ми витрачаємо на виробництво одиниці продукції втричі більше енергії, наші заводи і сільгосппідприємства технологічно відсталі, а у багатьох випадках - і фізично зношені", - додав прем'єр.

"Говорити в таких умовах, що ми можемо жити, як у Європі, не доклавши надзвичайних зусиль для модернізації економіки, а також правової системи і соціальної сфери - це означає цинічно обманювати людей, позбавляти їх реальної перспективи", - наголосив Азаров.

Як повідомлялося, інфляція в Україні в лютому знизилася до 0,9% порівняно з 1% у січні, повідомила Державна служба статистики 5 березня. За її даними, з початку року інфляція становила 1,9%. У річному вимірюванні (порівняно з аналогічним місяцем минулого року) інфляція за підсумками лютого сповільнилася до 7,7% порівняно з 8,2% за підсумками січня.

За даними Держкомстату, на споживчому ринку в лютому ціни на харчові продукти і безалкогольні напої зросли на 0,3%.

"Найбільше (на 5,1-3,3%) подорожчали овочі та фрукти. На 2,9% -1,2% зросли ціни на продукти переробки зернових, рис, маргарин, олію, хліб, яловичину. Водночас істотно (на 13,8% і 8,3%) подешевшали яйця і м'ясо птиці, на 3,5-0,1% знизилися ціни на свинину, молоко, сири, масло, кисломолочну продукцію", - наголошується в повідомленні.

Алкогольні напої та тютюнові вироби у країні подорожчали на 0,9%, що здебільшого зумовлено подорожчанням алкогольних напоїв на 1,6%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 4,6%, зокрема плата за гарячу воду та опалення - на 7,4%, тарифи на електроенергію на 6,8%. Крім того, на 6,2%-4,4% збільшилася плата за квартиру, водопостачання і каналізацію.

Щодо охорони здоров'я, у повідомленні наголошується, що зростання цін на 0,7% зумовлене, у першу чергу, подорожчанням амбулаторних послуг на 1,0% та фармацевтичної продукції на 0,7%.

За даними Держкомстату, підвищення цін на транспорт загалом на 2,4% відбулося переважно за рахунок подорожчання палива та мастил на 4,3%. Крім того, на 1,8% зросла вартість перевезень пасажирським автодорожнім транспортом.
Категорія:Економіка| Перегляд:681| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): подорожчання, харчі, інфляція, подолання, Порошенко
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.