З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » Як Івано-Франківськ пережив люті морози?!

Як Івано-Франківськ пережив люті морози?!

фото Як Івано-Франківськ пережив люті морози?!

Люті морози стали справжнім випробуванням для івано-франківських комунальників, на яких покладено обов’язок і в таких аномальних умовах забезпечувати життєдіяльність міста. Найбільше скарг від жителів, що надходили до служби оперативного реагування, стосувалися припинення холодного та гарячого водопостачання, а також і теплопостачання. Через велику кількість таких звернень не всі з них і на сьогодні задоволено, тож ситуацію аналізували на позавчорашній оперативній нараді у МВК під керівництвом першого заступника міського голови Зіновія Фітеля.

Як повідомив директор КП «Водоекотехпром» Микола Саєвич, упродовж минулого тижня їхні аварійні бригади розморозили сім водопровідних вводів у підвальних приміщеннях будинків, а також замінили шість засувок, що вийшли з ладу. За інформацією диспетчерської служби цього комунального підприємства, на 1 лютого в місті було ще 11 замерзлих водопровідних вводів. Це вводи у приватні будинки й орендовані приміщення, роботи в яких повинні виконуватися силами абонентів. Проте якщо є звернення від мешканців, то «Водоекотехпром», зазначив М. Саєвич, надає їм допомогу у вирішенні цієї проблеми.

Через пориви теплових мереж (а багато з них у місті зношені і не витримують надто низьких температур) без гарячої води залишилось 59 будинків. Тоді ж, минулого тижня, розморозили стояки, усунули пошкодження систем і пустили її у квартири 27 житлових будинків, доповів заступник директора ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Богдан Мимоход. На контролі служби оперативного реагування залишилось 32 адреси: у 19 житлових будинках гаряче водопостачання було припинено через пориви тепломереж, у 13 — через пориви внутрішньобудинкових систем. Там роботи ще тривають.

Особливо беззахисними перед сильними морозами виявились комунікації у підвалах тих будинків, мешканці яких повністю відмовились від централізованого теплопостачання. У таких підвальних приміщеннях, що не обігріваються, при зниженні температури повітря до критичних значень мережі замерзають. Ця ж проблема виникає і в новоспоруджених будинках, у яких за проектом кожна квартира має індивідуальну систему опалення.
 З. Фітель доручив начальникам ЖЕО перевірити стан підвальних приміщень усіх житлових будинків, по можливості утеплити та закрити ці приміщення, аби надалі не допустити їх переохолодження і замерзання стояків холодної та гарячої води.

Заступник начальника міського управління експлуатації газового господарства Володимир Кириченко поінформував, що минулого тижня під час зниження температури до них на аварійну службу надходило до 140 викликів на добу, а тепер, коли надворі значно потеплішало, — лише чотири—дев’ять. Істотно зменшився і забір газу абонентами. За словами В. Кириченка, тиск блакитного палива, яке подається на розподільні станції, цілком достатній для нормальної роботи всіх систем газопостачання міста.
Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:1001| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): франківськ, Мороз, люті морози
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.