З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » Івано-Франківська молодь змагатиметься у красномовстві під час першого політик-слему

Івано-Франківська молодь змагатиметься у красномовстві під час першого політик-слему

фото Івано-Франківська молодь змагатиметься у красномовстві під час першого політик-слему
Сьогодні, 10 лютого, о 17.00 в Івано-Франківську в приміщенні обласної «Просвіті» розпочнеться політик-слем – змагання молодих ораторів на тему «Моє ідеальне місто». Про це власкору ЗІКу повідомили у прес-службі Молодіжної адміністрації області.

У першій грі беруть участь 10 гравців (слешерів).
Організатори політик-слему – Молодіжна адміністрація області, яку очолює депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Олійник, клуб «Свій» та громадський рух «Молодь за зміни». Автор ідеї – співзасновник Івано-Франківської «Школи лідерів» Радислав Петрів.

За словами Володимира Олійника, під час змагання промовців ті повинні «якнайвлучніше» донести до публіки своє бачення розвитку Івано-Франківська. Головні критерії, за якими молодих ораторів оцінюватиме публіка, це стиль викладу та переконливість.

Володимир Олійник запевняє, що надалі молодіжні політ-слеми відбуватимуться один раз на тиждень. Серед основних цілей цього проекту організатори виділяють: залучення широкого кола громадськості до вирішення проблем сучасного політикуму – через погляди активної талановитої молоді; привернення уваги діючих політиків до позицій «думаючої молоді» та популяризація серед молоді практики слемів.

При цьому координатори проекту Олег Касіянчук та Ростислав Барабаш зазначають: «Перший в Івано-Франківську політик-слем «покликаний висвітлити основні недоліки та проблеми української публічної політики на всіх рівнях – від місцевого до загальнонаціонального».

Крім того, «молодь повинна запропонувати власні шляхи подолання кризових явищ в країні». Організатори переконані, що «проект з визначення талановитих ораторів стане популярним різновидом активного дозвілля для молоді обласного центру та Україні в цілому».

Довідка ЗІКу.

Політик-слем – це новий вид ораторських змагань, у ході яких автори представляють на суд публіки свої промови державною мовою з тієї чи іншої актуальної теми. Переможця визначає публіка голосуванням. Слем (від англ. slam – ляскати (особливо дверима); в американському сленгу: сильний удар (по м’ячу); різка критика; брутальна відповідь) – читання віршів, але читання, в якому важливим є не лише те, що читають, а й те, як читають. Слем-турнір – це змагання з чітким часовим регламентом, з штрафними санкціями за порушення встановлених правил.

Політик-слем – це наступник легендарних Поетичних та Драма слемів, що увійшли в літературну моду в усьому світі в останні десятиліття 20-го століття. Родоначальник слему поет з Чикаго Марк Келлі Сміт, який придумав його в середині 80-х років, ввів сам термін «slam», а також основні правила. Термін slam використовувався до цього в бейсболі і в будівельній термінології.

Відомо, що слем – неодмінний атрибут панк і хардкор субкультур, а саме: це своєрідний танець-жестач, коли всі «місяться» біля сцени під час концерту. Явище швидко поширилося по Америці, Європі; тепер у всіх великих європейських містах регулярно влаштовуються слем різного масштабу. У США проходять національні чемпіонати зі слему, у тому числі командні.

Сьогодні слем – це окремий напрямок мистецтва, що ввібрав у себе безліч літературних, театральних, вокальних та інших художніх практик. Водночас слем – це черговий авангардний провокатор, що кидає виклик усталеним традиціям. Головне тут не, що ти пишеш, як ти виступаєш. Слем – це завжди перформанс, це шоу. Існує безліч варіацій правил слему; можуть самі встановлювати правила Найчастіше роль судді бере на себе публіка.

Кожен глядач має 1 голос-жетон, котрий віддає одному з промовців в кінці змагання. Лічильна комісія здійснюватиме підрахунок глядацьких голосів. Промовець, котрий набрав найбільше жетонів-голосів, перемагає.
Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:1228| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.