З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Культура » І знову презентація нової книги Євгена Барана

І знову презентація нової книги Євгена Барана

фото І знову презентація нової книги Євгена Барана
У творчому доробку Євгена Барана 12 книг. А презентовані сьогодні книги називаються «Тиша запитань» і «Дев’яності навиворіт».

«Якщо я відбувся як літератор, то завдяки тій ситуації, яка була в літературі 90-х. Тому можу сміливо назвати себе дитиною Незалежності України», – так розпочав свій сьогоднішній виступ Євген Баран.

Книга «Тиша запитань» вийшла весною до 50-річного ювілею літературознавця. «Я шкодував, що ця книжка випала з літературних розмов і подумав, що вона заслуговує окремої розмови. Хоча спочатку хотів назвати цю книгу «Спокуса мовчати». Може, я відчував, що треба ще одну риску поставити під 90-ми роками і написати про людей, з якими ми провели ці 90-ті, з якими було приємно чи неприємно спілкуватися. Я подумав, що у книзі має бути розповідь про цих людей», – каже Євген Баран.

 Писати спогади-есеї далеко не просто. Про це говорили чи не усі, хто виступав під час презентації. «Коли хочеш бути відвертішим, маєш називати все своїми словами», – зізнається і сам  автор.«Написати книгу мене спонукало те, що є актуальним для всіх. Ми народжуємося, нас б’ють по дупці і ми кричимо. Дехто потім замовкає, а я кричу вже 50 років», – каже літературознавець.

А якщо говорити про книгу «Дев’яності навиворіт»,  то це своєрідні щоденникові записи. Друкування щоденників – невдячна робота, про це знають усі автори, хто хоч раз спробував себе у такому жанрі. «Щоденник, як такий перестав мене цікавити, тому коли я писав цю книгу, то не звіряв події з своїми щоденниками.  Просто хотів подумати, що таке людська пам'ять і наскільки вона може виловлювати якийсь момент твого життя», – розповів під час презентації Євген Баран.

 Цю книгу уже називають своєрідною сповіддю душі автора. І хоча обидві книги літературознавця лише днями побачили світ, вони заслуговують на те, щоб бути прочитаними і щоб зайняти достойне місце в українському літературному процесі.
Категорія:Культура| Перегляд:662| Додав:ivanka |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.