З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Гривня стабільна як ніколи, запевняє Азаров

Гривня стабільна як ніколи, запевняє Азаров

фото Гривня стабільна як ніколи, запевняє Азаров
Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що на сьогодні курс національної валюти стабільний як ніколи. "Зараз вона стабільна як ніколи, і буде стабільна", - заявив він, виступаючи на відкритті міжнародної аграрної виставки "Агро-2011", передає ТСН.

Раніше голова Національного банку України Сергій Арбузов також пообіцяв українцям стабільну гривню завдяки хорошому платіжному балансу і наявності достатніх золотовалютних резервів НБУ. Крім того, в Нацбанку запевнили, що попит і пропозиція на валютному ринку України нині збалансовані.

Зі свого боку експерти валютного ринку запевняють, що Нацбанк може девальвувати національну валюту вже восени, якщо умови експорту не вдасться поліпшити.

За словами фахівців, на ринку нині дуже багато готівкової гривні. Такої кількості готівкової національної валюти не було за весь час незалежності. Вилучати ці гроші можна або зростанням цін, або девальвацією, вважають фінансисти.

Сьогодні вітчизняні експортери втрачають цінові переваги на міжнародних ринках. Якщо інфляція за підсумками 2011 року перевищить 10%, конкурентоспроможність економіки може "знизитися до нуля і навіть бути негативною", тому девальвація національної валюти дозволить поліпшити умови експорту. Проте, коли станеться знецінення гривні, залежить від глави НБУ.

Слід зазначити, що українці досі не довіряють нацвалюті. Так, у вересні 2010-лютому 2011 року українці придбали іноземної валюти на 9,3 млрд дол більше, ніж продали. Населення України придбало у банків іноземної валюти на 17,7 млрд дол, продало - на 8,4 млрд дол. Про це свідчать дані Національного банку України.

Отже, за останні півроку попит на іноземну валюту на готівковому ринку більш ніж удвічі перевищив пропозицію.

У лютому комерційні банки продали населенню валюти на 2,61 млрд дол, тоді як придбали - на 1,31 млрд дол. Обсяг готівкового долара поза банківською системою за лютий збільшився на 1,3 млрд дол.

Нагадаємо, купівля іноземної валюти українським населенням високими темпами продовжується з початку осені. У вересні чиста купівля (сальдо) долара населенням становила 1,61 млрд дол, в жовтні - 1,87 млрд дол, в листопаді - 1,73 млрд дол, в грудні - 1,92 млрд дол, в січні - 0,86 млн дол.

Таким чином, в середньому за останні півроку з банківської системи на готівковий ринок щомісячно потрапляє 1,55 млрд дол.
Категорія:Економіка| Перегляд:812| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): стабільна, економіка, стабільність, гривня, Азаров
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.