З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Культура » Гості з паризького Лувра

Гості з паризького Лувра

фото Гості з паризького Лувра
Днями на Прикарпатті побувала делегація з найбільш відвідуваного музею у світі — паризького Лувра, котру очолила генеральний реставратор департаменту скульптури Женев’єва Бреск-Ботьє.

В Музеї мистецтв Прикарпаття відбулася робоча нарада з приводу організації проведення у Франції виставки скульптур Іоана-Георра Пінзеля — майстра, котрий 300 років тому в Галичині різьбив з дерева і каменю скульптури, аналогів котрим сьогодні немає.

Відомо, що до Франції з України повезуть 20 творів Пінзеля. З музеїв Львова, Тернополя й Івано-Франківська. Розмовляємо з начальником обласного управління культури Володимиром Федораком: «25 січня відбулася зустріч з представниками Лувра та представником інституту стратегічних досліджень при Президентові України Оксаною Мельничук в Івано-Франківську в Музеї мистецтв Прикарпаття. Темою зустрічі стало представлення в цьому році робіт Іоана-Георра Пінзеля в Луврі. Йшлося про презентацію трьох ангелів його авторства, котрі є в Музеї мистецтв Прикарпаття, та, звісно, творів з музею у Львові. Фахівці з Лувра зробили обміри, фотофіксацію робіт й інші виміри, передбачені міжнародними методиками. Мова йде про те, що за кілька місяців має початися активна робота з організації виставки. Перший етап — це підписання угоди між міністерствами культури України та Франції про страхування цих робіт. Суму страхових витрат беруть на себе міністерства культури двох наших держав. Виставка творів Пінзеля відбудеться в Луврі у листопаді цього року». З’явилася також неофіційна інформація про те, що після Лувра експозиція з України поїде до Вашингтонського національного музею.

Як повідомив нам директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега, вже відомо, що твори Пінзеля виставлять у каплиці часів Людовіка XIV, котра розташована на території палацового комплексу Лувра і має прекрасне освітлення. Фахівці вважають, що в інтер’єрі цієї сакральної споруди експозиція з України виглядатиме найбільш вдало і це дозволить якнайкраще презентувати світові нерозгаданого і містичного Пінзеля.
Категорія:Культура| Перегляд:609| Додав:ivanka |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.