З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Голова Світового банку попереджає: світ на порозі масштабної кризи

Голова Світового банку попереджає: світ на порозі масштабної кризи

фото Голова Світового банку попереджає: світ на порозі масштабної кризи
Зростання цін на харчі та нафту, а також нестабільність на Близькому Сході створюють загрозу повномасштабної кризи в світовій економіці, заявив глава Світового банку Роберт Зеллік.

"Якщо ціни на нафту швидко виростуть і залишатимуться високими, економічне зростання в світі може сповільнитися від 0,3 до 1,2 процентних пункту в 2011 і 2012 роках відповідно", - сказано в заяві Світового банку, передає Бі-Бі-Сі.

За словами Зелліка, для початку нової хвилі кризи "достатньо одного потрясіння".

Після засідань Світового і Міжнародного валютного фонду (МВФ) у Вашингтоні Зеллік заявив, що найбільшу небезпеку для бідних країн світу становить зростання цін на продовольство.

Світовий банк при цьому попереджає, що погіршення становища на Близькому Сході і в Північній Африці може поставити під загрозу світове економічне відновлення.

Тим часом, міністри фінансів держав "великої двадцятки", які також проводять нараду у Вашингтоні, пообіцяли виділити 35 млрд доларів для допомоги країнам Близького Сходу і Північної Африки.

За словами Зелліка, така підтримка украй важлива.

"Криза на Близькому Сході і в Північній Африці свідчить про те, що ми повинні брати практичні уроки з нашої недавньої доповіді про світовий розвиток, - заявив глава Світового банку. - Наша доповідь свідчить про важливість безпеки громадян, правосуддя і зайнятості".

Зеллік також закликав Світовий банк негайно підтримати реформи в регіоні.

"Якщо ми просто чекатимемо, поки ситуація стабілізується, то втратимо багато можливостей, - сказав фінансист. - У момент революційної ситуації не можна виграти, роблячи ставку на статус-кво".

На зустрічі керівників Світового банку і Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні, глава МВФ Домінік Стросс-кан виразив особливу заклопотаність у зв'язку з низькою зайнятістю серед молоді.

"Мабуть, було б перебільшенням сказати, що ми спостерігаємо вихід з кризи в умовах відсутності робочих місць, - сказав Стросс-Кан. - Через безробіття серед молоді існує високий ризик того, що це переросте в довічне ув'язнення, і ми отримаємо нове втрачене покоління".

Відзначимо, що днями серйозної економічної кризи ледве уникли в США.
Категорія:Економіка| Перегляд:592| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): масштабна криза, голова, на порозі, світ, Світовий банк
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.