З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Голова Рахункової палати України заявив, що бюджет-2009 не виконано

Голова Рахункової палати України заявив, що бюджет-2009 не виконано

фото Голова Рахункової палати України заявив, що бюджет-2009 не виконано
У 2009 році державний бюджет не виконано за жодним із запланованих показників, заявив сьогодні, 3 березня, на засіданні парламенту голова Рахункової палати України Валентин Симоненко. За його словами, причина цього, зокрема, - "абсолютно неадекватна оцінка урядом впливу світової фінансової кризи" на економіку України. За його словами, звучали заяви від - "ми її не пустимо на поріг", до "повного списання всіх провалів економіки на світову кризу", передає УНІАН.

Симоненко підкреслив, що "реальний ВВП знизився до 15%, а дефіцит платіжного балансу за 2009 рік збільшився порівняно з 2008 роком більш ніж у 4 рази". За його словами, до річного плану недоотримано доходів більше "ніж на 30 млрд. грн., це майже 12%".

За його словами, понад 140 рішень уряду України не відповідало Конституції та Бюджетному кодексу. "В результаті в ручному режимі, не за законом, а одноосібно розподілено понад половину бюджетних коштів", - підкреслив Симоненко.

За його словами, ресурси "Стабілізаційного фонду перетворилися на джерело забезпечення макроекономічної стабільності й на додаткове джерело поточних витрат, що залежать від одноосібного рішення прем'єр-міністра України".

Симоненко підкреслив: "Безпрецедентного характеру набуло відволікання коштів казначейських рахунків на витрати, не передбачені бюджетним розписом, і це призвело до недостатності ліквідності Державної скарбниці".

Він підкреслив, що в 2009 році сума "неповернених кредитів, отриманих Пенсійним фондом із державної скарбниці, перевищила 22 млрд грн". "За такого стану справ Пенсійний фонд із самоврядного, самоокупного трансформувався в державний фонд, повністю залежний від коштів державного бюджету", - додав голова Рахункової палати.

При цьому Симоненко підкреслив, що державний борг "на кінець року збільшився в 1,6 раза й становив 212 млрд грн, що на 19 млрд грн перевищує розмір, затверджений законодавством України".

Симоненко зазначив, що Рахункова палата 104 рази зверталася з інформацією до уряду, в якій були висновки та пропозиції, але, "незважаючи на норми закону, у відповідь - тиша". "У країні закони не працюють, законів немає, є вожді", - вважає він.

Як повідомлялося, за оперативними даними, доходи загального фонду Державного бюджету України в 2009 році (з урахуванням відшкодування податку на додану вартість) становили 172,207 млрд грн, або 93,3% плану. За даними Секретаріату президента, порівняно з 2008 роком доходи загального фонду державного бюджету зменшилися на 13,647 млрд грн, або на 7,3%.

У повідомленні наголошується, що заплановані показники надходжень до загального фонду істотно не виконано за основними бюджетоформувальними податками, зокрема: за ПДВ з ввезених на територію України товарів - на 15,7% (недоотримано 12,792 млрд грн); за податком на прибуток підприємств - на 23,4% (недоотримано 9,275 млрд грн); за ПДВ з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) - на 7,4% (недоотримано 3,689 млрд грн).
Категорія:Новини Україна| Перегляд:1044| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.