З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Глава ДП "Антонов" заявив про тіснішу співпрацю з російською ОАК

Глава ДП "Антонов" заявив про тіснішу співпрацю з російською ОАК

фото Глава ДП "Антонов" заявив про тіснішу співпрацю з російською ОАК
Державне підприємство "Антонов" (Київ) і ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" (ОАК, РФ) відпрацьовують нові форми співпраці, покликані забезпечити тіснішу кооперацію авіапромів обох країн, повідомив сьогодні, 28 квітня, глава ДП "Антонов" Дмитро Ківа, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це така форма, яка дозволить нам працювати самостійно і водночас тісніше співпрацювати", - сказав він.
Ківа уточнив, що, мова, в першу чергу, йде про створення спільних центрів продажів і маркетингову роботу щодо нових програм авіабудування.

Він не зміг уточнити терміни завершення акціонування ДП "Антонов", зазначивши: "Це питання майбутнього".

Ківа спростував інформацію про нібито підписання документів, що передбачають інтеграцію ОАК і ДП "Антонов".

"Підписаних документів немає", - сказав він.

У створений в 2008 році держхолдинг "Антонов" входять ДП "Антонов", філія ДП "Антонов" "Серійний завод "Антонов", ДП "410-й завод цивільної авіації" (всі - Київ), Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП).

Восени 2009 року тодішній прем'єр України Юлія Тимошенко висловилася за обмін акціями авіабудівних компаній України і РФ в рамках стратегії інтеграції авіапромів країн. Її пропозиція підтримав прем'єр РФ Володимир Путін.

"Ми вважаємо, і я думаю, що це можливо. У будь-якому випадку об'єднання зусиль в такій найважливішій і високотехнологічній галузі піде на користь", - сказав тоді Путін, підкресливши, що "треба домовитися про правила обміну". "Потрібно оцінити внески з обох сторін", - зазначив він, уточнивши, що вартість ОАК, за попередніми оцінками, становить 3 млрд дол. Крім того, один з російських банків придбав за 1 млрд дол 5% акцій EADS, за узгодженням з європейськими партнерами цей пакет також може бути переданий ОАК.

Тим часом напередодні зустрічі президентів України і РФ Віктора Януковича і Дмитра Медведєва в Харкові, деякі українські ЗМІ опублікували підготовлений ОАК проект українсько-російської міжурядової угоди про співпрацю в авіабудуванні і інтеграції ОАК в ДАК "Антонов".

Згідно з опублікованим документом, уряд РФ пропонує Україні передати 50%+1 акція ДАК "Антонов" у власність ОАО "ОАК" в обмін на акції додаткової емісії ОАК. Рішення із цього приводу повинні бути ухвалені не пізніше 1 серпня 2010 року. Проект документа передбачає обрання керівника наглядової ради ДАК "Антонов" з числа громадян РФ, обрання керівника підприємства з числа громадян України.

Янукович повідомив, що ведуться переговори щодо інтеграції авіапрому України та Росії

Президент України Віктор Янукович упевнений, що переговори з Росією про інтеграцію авіапромів країн завершаться консенсусом. "Сьогодні ми перебуваємо на стадії переговорів (щодо інтеграції), які повинні завершиться консенсусом", - сказав він сьогодні на урочистій церемонії першого зльоту нового регіонального Ан-158 на ДП "Антонов".

При цьому, за словами Януковича, дуже важливо, щоб російська сторона захистила інтереси України, а українська - інтереси Росії.

Глава держави зазначив, що схема співпраці передбачатиме розподіл кооперації в співвідношенні 60 на 40 на користь тієї держави, на потужностях якої вестиметься складання літаків: якщо літаки збиратимуться в Україні, частка України становитиме 60%, Росії - 40%, якщо на потужностях РФ - 60% становитиме частка Росії, 40% - частка України.

"Тоді ми отримаємо ефект синергії", - сказав Янукович.

Ан-158 - новий регіональний літак, призначений для перевезення 99 пасажирів на відстань 2500 км.

Першим замовником літака виступила російська компанія "Атлант Союз". Постачання першої машини намічене на середину 2011 року після завершення сертифікації літака. Також оформлено 30 опціонів на машину. З-поміж замовників - російські авіакомпанії, а також представники з країн Південної Америки. Потреба ринку в родині Ан-148/158/168 до 2025 року оцінюється не менш аніж у 400 машин.
Категорія:Економіка| Перегляд:723| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.