З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » General Motors оголосив про відкликання 1,3 млн автомобілів

General Motors оголосив про відкликання 1,3 млн автомобілів

фото General Motors оголосив про відкликання 1,3 млн автомобілів
Американський автоконцерн General Motors (GM) оголосив про відкликання 1,3 млн автомобілів через дефект рульового управління. В світлі останнього скандалу навколо відкликання автомобілів Toyota, що викликало різку критику влади США, експерти чекають реакції на дії GM. Керівництво концерну вже поспішило покласти провину на постачальника компонентів, який на 22% належить Toyota, пише "КоммерсантЪ-Украина".

GM учора, 2 березня, оприлюднив заяву про те, що через проблеми в підсилювачах системи рульового управління відкликанню підлягають деякі моделі Chevrolet і Pontiac, що продаються тільки в США (Chevrolet Cobalt 2005-2010 років і Pontiac G5 2007-2010 років), Канаді (Pontiac Pursuit 2005-2006 років) і Мексиці (Pontiac G4 2005-2006 років). Дефект може призводити до того, що на певній швидкості (близько 25 км/год) водієві потрібно докладати значніші зусилля, щоб повернути кермо.

GM довелося оголосити про відкликання 1,3 млн автомобілів після того, як національне управління США з безпеки руху автотранспорту (NHTSA) отримало від власників перерахованих моделей майже 1,1 тис скарг, зокрема з приводу 14 ДТП і поранення однієї людини. Як заявив директор GM з питань безпеки Джеймі Хріско, "відкликання автомобілів необхідне для душевного спокою споживачів".

Більш того, GM вже знайшов, на кого перекласти провину. Заступник голови правління ради директорів концерну Боб Лутц заявив на Женевському автосалоні: "Це випадок, де ми можемо звинуватити постачальника, який частково належить Toyota". Мова йде про великого японського виробника автокомпонентів - JTEKT Corporation, 22% акцій якої володіє Toyota Motor. "Нам ще належить зрозуміти, хто візьме на себе фінансову відповідальність", - додав Лутц.

Toyota вже потрапила в центр скандалу навколо неякісних компонентів - після того як в кінці січня концерн оголосив про відкликання 2,3 млн машин в США через проблеми з педаллю газу. Відкликання Toyota стосуються й моделей, що продаються за межами США, зокрема в Україні. Через дефекти з 2000 року сталося 29 ДТП, в яких загинуло 37 людей. Загальний обсяг відкликаних машин Toyota перевищив 8 млн. За даними Reuters, останній раз таке масштабне відкликання проводив автоконцерн Ford Motor 1996 року.

Відкликання Toyota викликали різку критику з боку ЗМІ і політичних діячів. Голову концерну Акіо Тойоду викликали на бесіду в конгрес США, де він вибачився за допущені прорахунки. Втім, у деяких японських ЗМІ висловлювалася думка, що такий серйозний тиск на Toyota з боку американських ЗМІ і політиків пояснюється їхньою упередженістю і бажанням допомогти американським автоконцернам, які далі зазнають гострого конкурентного тиску з боку азійських автовиробників, зокрема Toyota.

Аналітики міжнародного дослідницького агентства IHS Global Insight не вважають, що нинішнє відкликання, яке на 62% належить американському уряду, викличе в США таку ж бурхливу реакцію, як у випадку з Toyota. "Це відкликання не є безпрецедентним - GM відкликає машини щороку, і споживачі не чекають від цих машин бездоганної якості, як у випадку з Toyota", - йдеться в аналітичній записці IHS Global Insight. Крім того, додають аналітики, масштаби останнього відкликання GM "не зіставні з масштабами відкликання Toyota".

Як повідомлялося, раніше глава американського підрозділу японського автогіганта Toyota Джеймс Ленц визнав, що в компанії досі не можуть пояснити, чому на деяких її автомобілях виникає несподіване і неконтрольоване прискорення. Виступаючи перед комісією конгресу США, Ленц сказав, що, відкликавши 8 мільйонів автомобілів у всьому світі, Toyota все ще з'ясовує, чи є причиною заклинювання відкритого акселератора електронна несправність, чи проблема суто механічна.

Лише з кінця січня цього року Toyota оголосила про відкликання 4,445 мільйона автомобілів восьми моделей: 2,3 мільйона автомобілів у США, 1,8 мільйона в Європі, включаючи Росію, Туреччину та Ізраїль, 270 тисяч в Канаді, 75 тисяч в Китаї, 60 тисяч в Латинській Америці, 80 тисяч в Африці і 40 тисяч в країнах Близького сходу. Всі вони були вироблені на заводах компанії в США і Європі. Причиною для цього слугувала несправність деталі в педалі акселератора, внаслідок чого педаль не поверталася в початкове положення.
Категорія:Економіка| Перегляд:957| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.