З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » ФРС США перевірить американські банки на причетність до економічних проблем Греції

ФРС США перевірить американські банки на причетність до економічних проблем Греції

фото ФРС США перевірить американські банки на причетність до економічних проблем Греції
Федеральна резервна система (ФРС) США має намір розібратися в можливій причетності американського інвестиційного банку Goldman Sachs, а також інших фінансових інститутів країни, до економічних проблем Греції. Напередодні в ході слухань в американському сенаті законодавці висловили свою стурбованість тим, що банки і різні інвестиційні фонди США могли робити кроки, які у результаті призвели до погіршення економічної ситуації в Греції, передає Бі-Бі-Сі.

"Ми розглядаємо ряд питань, пов'язаних з Goldman Sachs і іншими компаніями і їх домовленостями з Грецією", - повідомив глава ФРС Бен Бернанке, що брав участь в слуханнях.

За його словами, ситуації, при яких різні фінансові інструменти використовуються для дестабілізації компанії або країни, є "контрпродуктивними", і в цьому необхідно розбиратися.

Слухання в американському сенаті пройшли у зв'язку з побоюваннями в Євросоюзі щодо того, що банк Goldman Sachs допомагав грецькому уряду приховувати справжній стан бюджетного боргу.

Як повідомлялося, Євросоюз зажадав від уряду Греції надати дані про операції, які могли приховати реальний обсяг держборгу країни. Такий підсумок зустрічі міністрів фінансів країн-членів ЄС в Брюсселі.

Мова йде про валютні свопи, які могли використовуватися урядом Греції для приховування частини боргів і зниження рівня дефіциту бюджету. Офіційні особи підозрюють інвестбанки, в числі яких преса називає Goldman Sachs, у використанні різних лазівок, щоб не розкривати ці операції.

Зокрема агентство Bloomberg повідомило, що в 2001 році, коли Греція вступала до єврозони, Goldman Sachs допоміг її уряду за допомогою валютних свопів отримати близько 1 млрд дол, необхідних для формального скорочення бюджетного дефіциту. Оскільки операція була оформлена як валютний своп, а не позика, інформація про неї розкрита не була (комісійні, які Греція заплатила Goldman Sachs, становили 300 млн дол).

Передбачається, що вже в найближчий день до Афін прибуде делегація представників ЄС, Європейського центробанку і МВФ для аналізу заходів зі скорочення бюджетного дефіциту, що реалізуються грецьким урядом.
Категорія:Економіка| Перегляд:901| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.