З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Єврокомісія застерігає Україну від вступу до Митного союзу

Єврокомісія застерігає Україну від вступу до Митного союзу

фото Єврокомісія застерігає Україну від вступу до Митного союзу
Європейська комісія пояснила Україні неможливість одночасного вступу до Митного союзу з Росією, Бєларуссю та Казахстаном і створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС. Про це повідомив заступник генерального директора Генерального директорату "Європейська політика сусідства" Єврокомісії Хьюг Мінгареллі, виступаючи на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту, передає УНІАН.

"Якщо Україна повинна буде долучитися до цього Митного союзу, стане надзвичайно складно для цієї країни сформувати зону вільної торгівлі з ЄС. Оскільки формування Митного союзу означатиме, що Україна приєднається до спільних зовнішніх тарифів з трьома країнами, торгівля яких з ЄС дуже мало лібералізована. І, боюсь, ми опинимося у глухому куті", - сказав він.

"З нашого боку, ми абсолютно відверті з українською владою щодо наслідків, до яких це призведе", - додав представник Єврокомісії.

Разом з тим він припустив, що країни, які хочуть бачити Україну членом Митного союзу, розуміють можливі наслідки такого кроку для Києва.

"Ті, хто чинить тиск, щоб Україна приєдналася до Митного союзу, чудово знають, якими будуть наслідки", - сказав Мінгареллі.

Слід зазначити, що щорічні втрати бюджету України від участі країни в Митному союзі у рамках Єдиного економічного простору становитимуть близько мільярда доларів, заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.

"Як відомо, є два податкових органи - митниця і податкова. Перша збирає податки на кордонах, друга - всередині країни. У звичних нам умовах сторона, яка продає, звільняє свій експорт від ПДВ, оподатковується імпорт. У митному союзі імпорт не оподатковується. А тепер подивимося на українсько-російські стосунки. Росія продає нам на 5 мільярдів доларів більше, ніж ми їй. Тобто, митний союз означає для України щорічні втрати бюджету 1 мільярд доларів. Це ті доходи, що зараз збираються на території України. В митному союзі з наших кишень вони йтимуть у бюджет іншої країни" - підрахував Пинзеник.

Як повідомлялося, раніше Верховна Рада відмовилася проводити парламентські слухання про перспективи вступу України в Митний союз з Бєларуссю, Казахстаном і Росією. За проект постанови про проведення 21 квітня 2010 року парламентських слухань з питання вступу України в Митний союз проголосували 218 народних депутатів з 412.

Для ухвалення результативного рішення необхідно щонайменше 226 голосів народних депутатів.

Також парламент відмовився розглядати постанову про приєднання до Єдиного економічного простору з Бєларуссю, Росією та Казахстаном. За включення цієї постанови проголосували лише 77 депутатів.

Як відомо, під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем у Москві прем'єр Росії Володимир Путін запропонував Україні вступити до Митного союзу з Росією, Бєларуссю і Казахстаном.
Категорія:Економіка| Перегляд:766| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.