З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Єврокомісія не отримувала пропозицій української сторони щодо створення консорціуму

Єврокомісія не отримувала пропозицій української сторони щодо створення консорціуму

фото Єврокомісія не отримувала пропозицій української сторони щодо створення консорціуму
Європейській комісії невідомо про будь-які пропозиції як з українського, так і з російського боку щодо можливого створення тристороннього газотранспортного консорціуму, повідомив сьогодні, 7 квітня, на прес-конференції представник Європейської комісії Марк Грей, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, в Європейській комісії обізнані про переговори з цього питання між українською і російською владами, які, за словами Грея, комісія вітає.

"Зараз важливо побачити, як вони (переговори) просуватимуться вперед. Я повинен перевірити, але мені невідомо про те, що Європейська комісія була проінформована про будь-які специфічні пропозиції з питання консорціуму. Позиція Європейської комісії полягає в тому, щоб подивитися на це в деталях, перш ніж зайняти певну позицію", - сказав він.

Крім того, представник Єврокомісії нагадав, що в даний час позиція Європейської комісії щодо газотранспортної системи України залишається незмінною і відповідає рішенням, ухваленим на березневій міжнародній конференції з питань модернізації газотранспортної системи.

Він нагадав, що відповідно до ухвалених рішень перед українською владою буде визначено ряд необхідних реформ, які необхідно провести в газотранспортній галузі, у тому числі й у галузі реструктуризації НАК "Нафтогаз України".

"Ми чекаємо модернізації газотранспортної системи", - підкреслив він.

Як повідомлялося, переговори про створення газотранспортного консорціуму за участю Росії і України зайшли в безвихідь. З цієї причини прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував першому заступникові прем'єр-міністра РФ Ігорю Шувалову обмежитися участю в модернізації української ГТС. У "Газпромі" згодні долучитися до проекту газотранспортного консорціуму лише за умови купівлі контрольного пакету акцій української ГТС.

Високопоставлене джерело в "Газпромі" пояснило, що компанія зацікавлена виключно в контрольному пакеті акцій ВАТ "Укртрансгаз", що експлуатує українську ГТС. "Нам потрібна власність, а не управління і контроль. Україна ж пропонує лише участь на паритетних засадах. Ми готові купити пакет акцій за гроші або в обмін на знижку в ціні на газ", - уточнив співрозмовник.

Раніше Азаров запевнив, що про продаж ГТС мова не йде. "Щодо того, що наш уряд звинувачують у тому, нібито ми хочемо продати газову трубу, я можу заспокоїти, наша газова труба нікому не потрібна окрім нас самих. Тому йдеться лише про модернізацію нашої ГТС, але зовсім не про віддачу чи продаж", - сказав він.
Категорія:Економіка| Перегляд:757| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.