З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Екс-прем'єр Словаччини пророкує розпад НАТО через його розширення на схід

Екс-прем'єр Словаччини пророкує розпад НАТО через його розширення на схід

фото Екс-прем'єр Словаччини пророкує розпад НАТО через його розширення на схід
Екс-прем'єр Словаччини Ян Чарногурський скептично оцінив розширення НАТО на схід, що понизило можливості загальноєвропейської співпраці, і провістив Альянсу швидкий розпад.

"Моя особиста думка, що розширення НАТО на схід зіпсувало можливості європейської співпраці. Я думаю, що ми побачимо найближчим часом взагалі розпад НАТО, тому що абсолютно немає ніяких умов для його розвитку", - сказав Чарногурський під час відеомосту Москва - Братислава, повідомляє РИА "Новости".

Він також зазначив, що НАТО не популярний в Словаччині, а вступ країни до Альянсу був спровокований тим, що його пропагували місцеві ЗМІ. Крім того, заявив колишній прем'єр, з питання вступу Словаччини в НАТО не було проведено обов'язкового референдуму.

У свою чергу, заступник голови парламенту Словаччини Ганна Белоусова заявила, що Братислава - ні до, ні після долучення країни до НАТО - не розглядала Росію як ворога. Вона зазначила, що Словаччина завжди виступала проти розміщення американських ракет у Польщі і Чехії.

Віце-спікер також вважає, що односторонній намір США розмістити ракети в країнах Східної Европи без обговорення з іншими країнами НАТО є порушенням принципу колективної безпеки.

Зазначимо, що торік генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявляв про необхідність подальшого розширення блоку.

Водночас він запевнив, що НАТО не буде ігнорувати позицію РФ, яка, як відомо, гостро протестує проти подальшого розширення Альянсу (особливо проти вступу України та Грузії), висловивши надію на знаходження компромісу в рамках взаємного діалогу.

Схеффер зазначив, що розширення НАТО, яке нині об'єднує 26 держав, сприяло безпеці як на європейському, так і на американському континенті.
Категорія:Новини світ| Перегляд:767| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.