З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 2
Гостей: 2
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » Екс-керівництво Інтерполу в Україні заявляє про викрадення баз даних національного бюро

Екс-керівництво Інтерполу в Україні заявляє про викрадення баз даних національного бюро

фото Екс-керівництво Інтерполу в Україні заявляє про викрадення баз даних національного бюро
В Україні вкрадено і продано за 5 тис дол невстановленій особі електронну базу даних Національного центрального бюро Інтерполу. Про це заявив колишній керівник НЦБ Інтерполу в Україні  Ростислав Вергелес, пише в середу газета  "Сегодня" .

"Я не буду категоричним, але мої джерела цю інформацію підтверджують. Йдеться про базу реєстрації осіб, фірм, автомобілів і предметів мистецтва. Її нібито продали всього за 5 тисяч доларів одному пройдисвітові без певного роду занять. Більш того, начебто виписали йому посвідчення радника Інтерполу", - сказав він.

"У результаті, - додав Вергелес, - багато "охоронних" фірм платять цій людині 150-200 доларів за одну перевірку за базою. Тимчасом у цьому інформаційному банку даних (до речі, його вели з 1993 року!) є повні відомості про те, на яких підставах проводилися перевірки українського Інтерполу. Зокрема і про те, чому правоохоронці запитували в Бюро інформацію про конкретного суб'єкта - тобто, в чому конкретно підозрювали людини".

Коментуючи нинішню діяльність НЦБ, Вергелес зазначив, що йому часто доводиться чути від іноземних колег нарікання на те, що українське Бюро не бажає починати жодних дій у напрямку співпраці. "Більше того, примудрилися "поховати" навіть домовленості з Євросоюзом про постачання дорогого високотехнологічного обладнання", - сказав екс-керівник.

Пояснюючи це, Вергелес припустив, що деякий час бюро займалося "політичними замовленнями". "Крім того, за чутками, брало участь у бізнес-війнах. Наприклад, за винагороду від конкурентів здійснювали незаконні перевірки іноземних бізнес-структур", - додав він.

Разом з тим, з цього приводу колишній заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль сказав: "Ну що за нісенітниця! Предмети мистецтва, які розшукуються Інтерполом, коштують мільйони доларів. А ваш співрозмовник каже, що базу продали за п'ять штук. Хоча б пару нулів для пристойності додав".

Вергелес обіймав посаду заступника керівника національного центрального бюро Інтерполу в Україні з вересня 2004-го по січень 2007 року. Очолював бюро у 2007-2008 рр.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:743| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.