З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » ДПС в Івано-Франківській області інформує

ДПС в Івано-Франківській області інформує

фото ДПС в Івано-Франківській області інформує
Заяви на спрощене оподаткування подаються не пізніше 14 вересня

Для переходу на спрощену систему оподаткування з IV кварталу цього року суб’єкти господарювання - юридичні особи чи фізичні особи-підприємці мають подати відповідні заяви до податкової інспекції не пізніше 14 вересня.
Підприємці самостійно приймають рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, за умови відповідності визначеним критеріям. Порядок застосування спрощеної системи оподаткування визначає гл.1 розділу XIY Податкового кодексу України.
Податкові консультації надаються за телефоном Інформаційно – довідкового департаменту ДПС України 0-800-501-007, або ДПІ за місцем податкової адреси підприємців.
Станом на 01.09.12 спрощену систему оподаткування в області обрали 31 090 суб’єктів господарювання, з них 28 189 фізичних осіб-підприємців.

ДПС в Івано-Франківській області

Зміни в оподаткуванні автомобілів

Президент України подав на розгляд парламенту законопроект № 11122 зі змінами до законодавства щодо спрощення процедур оподаткування при продажу транспортних засобів, їх реєстрації та відчуженні.
Зміни до Податкового кодексу передбачають, що дохід від продажу легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда (для оподаткування податком на доходи фізичних осіб) визначатиметься не лише залежно від оцінної вартості, як це відбувається на сьогодні. Запропоновано й інший спосіб — не нижче середньоринкової вартості, яку щокварталу для кожної марки й моделі з урахуванням року випуску, пробігу та фактичних цін продажу відповідних транспортних засобів визначатиме Мінекономіки України. Ставка податку залишається незмінною — 1% при продажу рухомого майна один раз на рік і 5% — при другій і подальшій реалізації.
Законопроектом пропонується скасувати справляння збору до Пенсійного фонду при перереєстрації, залишивши його сплату лише при першій реєстрації, та запровадити диференційований підхід щодо адміністрування збору до Пенсійного фонду.
Передбачено значне зниження ставки держмита за посвідчення договорів відчуження: до одного неоподатковуваного мінімуму (17 грн.) — для першої категорії клієнтів та п’яти неоподатковуваних мінімумів (85 грн.) — для решти осіб.
Крім здешевлення і спрощення всіх процедур при реєстрації рухомого майна запропоновані зміни дадуть змогу й державі ефективніше виконувати функцію реєстрації/перереєстрації транспортних засобів і створять умови для подальшого реформування правовідносин у сфері володіння та користування автотранспортом.

ДПС в Івано-Франківській області

Алкоголь увійде в легальне русло

Міністерством фінансів України підготовлено зміни до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу етилового спирту, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», реалізація яких дасть змогу контролювати й мінімізувати обсяги тіньового ринку підакцизних товарів.
Змінами передбачено створення єдиного реєстру обладнання, яке використовується для виробництва спирту, алкогольних напоїв і сигарет. Перелік технологічного обладнання, який вестиме ДПС України, міститиме інформацію про місцезнаходження такого обладнання. Суб’єкту господарювання протягом п'яти календарних днів з моменту подання заяви видаватиметься довідка про внесення обладнання до реєстру. До заяви виробник має додати документ, що підтверджує право користування устаткуванням, та інформацію щодо його потужності. У разі якщо податкові інспектори виявлять факти зберігання і використання технологічного обладнання без реєстрації в ДПС, воно вилучатиметься з обігу. Крім того, до суду подаватимуться матеріали для винесення постанови про його конфіскацію в дохід держави. Штрафні санкції за таке порушення становитимуть 1700 грн.
Мінфін України пропонує надати право імпортувати сигаретний папір і фільтри для виробництва сигарет лише тим суб’єктам господарювання, які мають ліцензію на виробництво тютюнових виробів. Право на ввезення надаватиметься без можливості подальшої реалізації сировини на території України. За порушення зазначеної норми передбачено штраф у розмірі 100% вартості партії товару, але не менше 15 тис. грн. На думку розробників законопроекту, прийняття та реалізація цих змін сприятиме процесам детінізації ринку алкогольної та тютюнової продукції, підвищить її якість і позитивно позначиться на надходженнях акцизного податку.

ДПС в Івано-Франківській області

Внесено зміни до Інструкції про службові відрядження

З 31.08.2012 р. набрав чинності наказ Мінфіну України, яким внесено зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом від 13.03.98 р. № 59.
Змінами встановлено, що дата на транспортному квитку (вибуття/прибуття транспортного засобу з/до місця постійної роботи відрядженого працівника) має збігатися з датою вибуття/прибуття працівника у/з відрядження згідно з наказом про відрядження.
Зазначено, що якщо працівник, відряджений для участі у переговорах, конференціях, симпозіумах з питань, що стосуються основної діяльності підприємства, за умови запрошення безоплатно забезпечується харчуванням організаторами таких заходів або якщо вартість харчування включається до рахунків на найм житлового приміщення, проїзних документів без визначення конкретної суми, добові витрати відшкодовуються в розмірах, що визначаються у відсотках сум добових витрат для України, зокрема 80% — при одноразовому, 55% — дворазовому, 35% — триразовому харчуванні.

ДПС в Івано-Франківській області



Категорія:Економіка| Перегляд:1864| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.