З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Довіра ЄС до України та українських політиків украй низька

Довіра ЄС до України та українських політиків украй низька

фото Довіра ЄС до України та українських політиків украй низька
 Рівень довіри до українських політиків у Європейському Союзі дуже низький, тому вся увага Європи зараз зосереджена на виборах до Верховної Ради України. Про це в інтерв'ю українській службі Польського радіо заявив посол, голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбіньський.

"Наразі вся увага зосереджується на виборах. Усі знаємо, і ніхто цього не приховує в розмові з представниками України, що рівень довіри до українських політиків і до самої України як до держави, яка стратегічно обрала шлях наближення до ЄС, - дуже низький. І від українців залежить, чи вони будуть здатні відновити цю довіру", - сказав він.

За його словами, першою і найбільш помітною перевіркою є підготовка і проведення виборів у Верховну Раду таким чином, щоб ніхто не піддавав сумніву довіру до функціонування демократії в Україні.

"У нас є приклад грузинських виборів, які тут дуже широко коментують. Як бачимо, немає правила, що партія, яка стоїть при владі, має перемогти у виборах. Українські вибори повинні дозволити створити мандат довіри до нового парламенту і тим, хто за вибором буде представляти українців", - зазначив Томбіньський.

Другою перевіркою, за його словами, буде застосування права в Україні - "це те, що ми називаємо вибірковим застосуванням права стосовно осіб, які виконували політичні функції".

"Це процес Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. Це треба сприймати в системній категорії, тому що мова йде не тільки про осіб загальновідомих, а про те, щоб у правовій і політичній системі держави існували механізми, що дозволяють вирішувати такого типу справи. Зараз такого механізму в Україні ще немає. Є тільки кримінальні санкції, а це, в свою чергу, викликає підозри щодо їхнього селективного застосування. Отже, немає гарантій, що в майбутньому політично-правова система зуміє щось зробити з такими проблемами", - пояснив посол.

На уточнювальне запитання, якою він бачить виборчу кампанію в Україні, Томбіньський відповів:

"Це переважно негативна кампанія, кампанія на гасла, а не на програму. Чітко видно поляризацію політичної сцени, всі партії відхрещуються від можливості співпраці з Партією регіонів після виборів. У свою чергу, Партія регіонів, здається, усвідомлює, що від її політичної відповідальності залежить майбутній образ України".

Томбіньський також упевнений, що для проведення саміту Україна-ЄС на сьогодні немає умов.

Відповідаючи на запитання, чи відбудеться цього року такий саміт, Томбіньський сказав:

"У даний час немає жодного рішення і, на мій погляд, з усіма рішеннями і заявами на тему саміту і чергових зустрічей потрібно почекати до часу після виборів, оскільки без цього першого кроку побудови довіри до українських співрозмовників важко собі уявити, щоб були прийняті якісь рішення у цій справі".

"Разом з тим я хочу сказати, немає жодного рішення, що саміт не відбудеться. Значить, питання залишається відкритим. Дата зустрічі у верхах залишається невизначеною, оскільки зараз немає для цього відповідних умов", - підкреслив він.

Нагадаємо, наприкінці вересня представництво ЄС в Україні повідомило, що дата проведення наступного саміту Україна-ЄС пов'язана з очікуваннями результатів майбутніх парламентських виборів в Україні, і, найімовірніше, саміт відбудеться на початку 2013 року.

"Ми очікуємо результатів виборів і формування нового уряду, щоб почати підготовку наступного саміту Україна-ЄС", - йдеться в повідомленні.

Раніше глава МЗС України Костянтин Грищенко неофіційно заявляв, що саміт заплановано провести до кінця 2012 року.

Зазначимо, що віце-голова Європейського парламенту Яцек Протасевич стверджував, що подальша співпраця Європейського Союзу з Україною залежить від перебігу парламентських виборів. За його словами, ЄС не хоче впливати на результат виборів, а тільки на дотримання демократичних принципів.

14 вересня після зустрічі з президентом Віктором Януковичем міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, голова комітету Європейського парламенту з зовнішніх відносин Елмар Брок та європейський комісар з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявили, що у відносинах Києва і Брюсселя немає місця ні паузі, ні компромісів стосовно цінностей.

Вибори до Верховної Ради України відбудуться 28 жовтня 2012 за змішаною пропорційно-мажоритарною системою: 225 депутатів будуть обиратися за списками політичних партій (бар'єр для проходження в Раду - 5%), ще 225 - у мажоритарних округах.
Категорія:Новини світ| Перегляд:1308| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.