З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » Діяльність Степана Бандери та ОУН-УПА

Діяльність Степана Бандери та ОУН-УПА

фото Діяльність Степана Бандери та ОУН-УПА

Івано-Франківська обласна рада стурбована позицією об'єднаної Європи щодо "героїзації" Бандери.  Європарламент у своїй резолюції рекомендував новому Президентові України переглянути доцільність присвоєння провіднику ОУН звання Героя України. Таку пропозицію внесли польські депутати, котрих серед інших підтримали німецькі політики, зазначив депутат облради Олександр Сич.

Резолюція Європарламенту має чітко виражений політичний підтекст. Адже європейці в своїй заяві підозрюють Бандеру у співпраці з нацистською Німеччиною. Хоча факти, кажуть місцеві депутати, свідчать зовсім про інше. ОУН не була осуджена післявоєнним Нюрнбергзьким судовим процесом, тому що позиціонувала себе ворогом нацистів та cталінського режиму, стверджує голова облради Ігор Олійник.

Діяльність Степана Бандери та ОУН-УПА, вважають науковці, надихала наступні покоління українців боротися за самостійність,  починаючи з 60-тих років до моменту проголошення державної незалежності. В цьому переконана доцент кафедри історії України ПНУ Тамара Галицька-Дідух.

Прикарпатські депутати звернулися до Європарламенту переглянути конфліктне положення резолюції. У посланні наголошується, що рішення Європарламенту ґрунтується на стереотипах і не враховує сучасних історичних досліджень.

 

 

 

Роман Турій. Наталія Лозовик служба новин радіо "Вежа"

Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:1054| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.