З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » День закоханих в Україні: у Севастополі спекли рекордний пряник, а в Києві встановили нову скульптуру

День закоханих в Україні: у Севастополі спекли рекордний пряник, а в Києві встановили нову скульптуру

фото День закоханих в Україні: у Севастополі спекли рекордний пряник, а в Києві встановили нову скульптуру
У понеділок, 14 лютого, на честь Дня святого Валентина на Майдані Незалежності відкрили нову металеву скульптуру - "Дерево кохання". Вона являє собою 4,5-метрову дубову гілку, яка пронизує 3,5-метрове серце, і розташована ліворуч від пам'ятника козакові Мамаю, повідомляє ТСН.
Загальна вага інсталяції - 1,5 т. Матеріал виробу: дерево, метал і пластик. Біля підніжжя композиції і на гілках видніються освідчення в коханні на кшталт "Юра + Зоя = любов" і "Я люблю тебе, Києве". Для цього дерева придумали навіть слоган - "Любов сильна як дуб і міцна як залізо".
"Цей проект розробила і втілила в життя творча майстерня Сергія Карамишева. Ідейним же натхненником став радник голови КМДА Ігор Добруцький", - розповідає організатор проекту Софія Терехова. Також вона відзначила, що конструкція не тимчасова, "після 17 лютого залізну інсталяцію перемістять на Пейзажну алею, неподалік від Андріївського узвозу".
Тим часом новоявлене деревце вже встигли прикрасити іграшковими серцями. Поруч охоче фотографуються туристи і городяни. Люди з голубами і фотокамерами відразу ж перебралися сюди. Кажуть, клієнтів стало вдвічі більше.
Тим часом у Севастополі до Дня святого Валентина виготовили рекордний пряник у вигляді двох сердець. Розміри пряника вражають: завбільшки (за площею) 12,5 кв м, завтовшки - близько 3 см, вага - 240 кг. Їстівний гігант кондитери випекли з понад двох тисяч маленьких солодких валентинок. Ласощі виклали у вигляді пазлів у формі двох великих сердець, які скріпили глазур'ю, на величезному столі.
Зверху пряник прикрасили майже 300 різнокольоровими валентинками. Кожну з них вручну розписали візерунками і написали любовні послання художники-кондитери.
Готували пряник-валентинку майже 3 тижні за класичним рецептом - борошно, яйця та молоко, а також прянощі. Щоб зафіксувати рекорд не тільки за розміром, а й за вагою, пряник довелося зважувати окремими частинами.
Доля пряника-гіганта та сама, що і менших його побратимів - його із задоволенням з'їли севастопольці. Перш ніж спробувати кондитерський витвір, його записали до Книги рекордів України як найбільший пряник у країні.
Раніше керівник кондитерського будинку "Фантазія" Олексій Степанов розповів, що пряник для закоханих на День святого Валентина випечуть за рецептом XVIII століття, при цьому використовуватися будуть тільки натуральні продукти.
Нагадаємо, 14 лютого закохані святкували День святого Валентина. Хоч в Україні це свято почали відзначати порівняно нещодавно, по всій країні в цей день закоханим пропонувалась різноманітна розважальна програма.
Так, у Тернополі можна було взяти участь у створенні "живого серця", а в Івано-Франківську сімейні пари цілувалися і освідчувалися в кохання в рамках акції "Кілометри поцілунку".
Водночас у Черкасах всі охочі могли стати частиною спочатку величезного серця, а потім гігантського презерватива, а у Львові закоханих розважала вулична вистава. Крім того у Львові справжній ажіотаж викликав найоригінальніший подарунок – шоколадна Камасутра. На плитках з чорного та білого шоколаду відлиті еротичні пози зі всесвітньовідомої книги кохання. Оформлений шоколадний виріб у вигляді книги з однойменною назвою, всередині розташувались вісім плиток шоколаду з відповідними малюнками.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:648| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Україна, День закоханих, скульптура, Київ, рекордний пряник, Севастополь
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.