З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Демографи прогнозують, що до 2050 року населення України скоротиться до 36 млн осіб

Демографи прогнозують, що до 2050 року населення України скоротиться до 36 млн осіб

фото Демографи прогнозують, що до 2050 року населення України скоротиться до 36 млн осіб
Українські соціологи і демографи прогнозують скорочення чисельності населення країни в 2050 році до 36 млн осіб. Про це було заявлено на прес-конференції "Кількість українців знову скорочується. Як подолати демографічну кризу?", яка відбулася у вівторок в Києві.

Так, за словами фахівця Інституту демографії і соцдосліджень НАН України Олени Палій, демографічна криза властива більшості країн Європи.

"Якщо Україна зараз перебуває на 7-му місці в Європі за чисельністю населення, то і в 2050 році, за нашими даними і за даними експертів ООН, Україна також залишиться на 7-му місці з чисельністю населення близько 36 млн осіб", - зазначила вона, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Палій навела дані фахівців, експертів ООН і Інституту демографії, згідно з якими в 2050 році найбільше скоротиться чисельність населення в таких країнах, як Росія (з 140 млн осіб в 2009 році до 117 млн) і Німеччина (з 82 млн до 71 млн). При цьому Великобританія зможе збільшити населення на 5 млн чоловік за рахунок мігрантів. Таким чином, з 62 млн осіб в 2009 році в 2050 році в цій країні проживатиме 67 млн осіб.

"Важко такі тенденції назвати саме демографічною кризою, оскільки на подібні тенденції впливає також скорочення чисельності населення, а також умови, які призводять до ранньої смертності в країні", - пояснила вона.

У свою чергу фахівець Інституту соціології НАН України Ірина Прибиткова наголосила, що згідно з даними за 2007, 2008, 2009 роки, кількість населення у віці до 14 років в Україні становить 14%, а вікова група 65 років - 16%.

"Поки що помітного руху в цьому плані немає, але 16% - це досить погана пропорція, адже ці особи не беруть участь в репродукції людей", - сказала вона.

Фахівець наголосила, що до великої смертності в Україні призводять тяжкі умови праці, соціальна нерівність, а також відмова від ведення здорового способу життя.

Зазначимо, що в 2009 році по всій Україні спостерігалася тенденція до зменшення смертності. У листопаді повідомлялося, що темпи скорочення населення України починають уповільнюватися. Якщо кілька місяців поспіль скорочення чисельності населення обчислювалося десятками тисяч осіб, то в період з 1 вересня по 1 жовтня 2009 року цей показник зменшився на 4,84 тис осіб - до 46011 тисяч людей.
Категорія:Цікаво| Перегляд:803| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.