З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Цього року тютюн вб'є шість мільйонів осіб - попередили у ВООЗ

Цього року тютюн вб'є шість мільйонів осіб - попередили у ВООЗ

фото Цього року тютюн вб'є шість мільйонів осіб - попередили у ВООЗ
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що у 2011 році куріння погубить приблизно шість мільйонів осіб, у тому числі, 600 тисяч некурців.

За даними організації, до таких результатів призведуть недостатні зусилля держав у боротьбі з цією згубною звичкою.

Як вважають у ВООЗ, між днем початку куріння людини і проявом негативних наслідків цієї звички часто минає кілька років, і тому епідемія пов'язаних із тютюном хвороб та смертей тільки почалася.

"До 2030 року кількість щорічних смертей від куріння може зрости до восьми мільйонів", - повідомляють в організації.

ВООЗ закликає уряди країн підписати і привести в дію створений договір з контролю над тютюном, попереджаючи, що якщо поточні тенденції збережуться, то в цілому за XXI століття від куріння загине майже мільярд людей - у 10 разів більше, ніж за XX століття.

Рамкову конвенцію ВООЗ по боротьбі проти тютюну (РКБТ) підписали вже 172 країн та Євросоюз. Конвенція набула чинності в 2005 році і зобов'язує країни, що її підписали, вживати заходів для зменшення кількості курців і захисту від пасивного куріння, а також боротися з тютюновою рекламою.

ВООЗ відзначила і деякі позитивні кроки в боротьбі з курінням: так, в Уругваї попередження про шкоду здоров'ю тепер повинні займати 80 відсотків поверхні пачки сигарет, а Китай місяць тому ввів заборону на куріння в громадських місцях, таких як ресторани й бари.

Проте організація також додала, що для досягнення повного потенціалу РКБТ необхідно робити більше.

Від тютюну гине приблизно половина людей, що пристрастилися до нього, і ВООЗ навіть називає його "однією з найбільших громадських загроз здоров'ю, з якими коли-небудь стикався світ".

Куріння часто викликає хронічні респіраторні, ракові й судинні захворювання, причому від останніх гине найбільша кількість людей у світі.

Нагадаємо, що сьогодні весь світ відзначає день відмови від куріння.

За даними МОЗ, в Україні курців - майже чверть населення у віці від 12 років і старших. Кожен третій курить більш як 20 років. За останні два роки кількість курців в Україні скоротилася на 13%.

У вересні минулого року результати "Глобального опитування дорослого населення про вживання тютюну" також підтвердили, що українці масово відмовляються від куріння. Згідно з опитуванням, поширення щоденного куріння за останні 5 років в Україні істотно зменшилося. Так, у 2005 році щодня курили 62% чоловіків, а у 2010-му - вже 45%. Ще більше за 5 років поменшало курців-жінок, їхня кількість скоротилася практично вдвічі - з 17% до 9%.

Зазначимо, що за даними дослідження Світового банку під назвою "Основні причини високого рівня смертності в Україні", найбільше схильні до куріння, зокрема щоденного, чоловіки з початковою освітою і жінки з вищою освітою. Середній вік початку куріння серед щоденних курців знижується і сьогодні становить 16 років.

15 березня 2006 Україна ратифікувала Рамкову конвенцію Всесвітньої організації охорони здоров'я із боротьби проти тютюну, відповідно до якої протягом 5 років після набрання чинності Рамкової конвенції (тобто не пізніше 4 вересня 2011 року) має бути запроваджена повна заборона на рекламу, стимулювання продажу і спонсорство тютюнових виробів.
Категорія:Новини світ| Перегляд:609| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): шість мільйонів, смерть, куріння, погубить, ВООЗ, Всесвітня організація охорони здоро, курці
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.