З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Ціни на овочі в Україні, спостерігається небувале зростання

Ціни на овочі в Україні, спостерігається небувале зростання

фото Ціни на овочі в Україні, спостерігається небувале зростання
За попередній тиждень вартість плодоовочевого кошика українського споживача збільшилася ще на 2,6%, а значить, з початку березня плодоовочева продукція вже подорожчала на 9%. Зростання цін на минулому тижні відбувалося тільки за рахунок традиційних овочів борщового набору, тоді як тепличні овочі подешевшали, а ціни на фрукти за тиждень не змінилися, пише "Дело".

"Торік в цей же час ціни на традиційні овочі борщового набору мали тенденцію до зниження, оскільки виробники, що мали запаси в необладнаних сховищах, змогли дістати до них доступ і збільшили постачання продукції на ринок. Проте цьогоріч зростання цін є безпрецедентним - ніколи ще пізня капуста не коштувала в опті 10 грн/кг, тим більше в березні", - зазначає Андрій Ярмак, керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

"В той же час, подібне зростання цін в цій ситуації є необхідним для того, щоб зробити нерентабельним подальший експорт коренеплодів до Росії і залучити додаткові обсяги імпорту за найбільш проблемними позиціями - цибулі та капусти - і стабілізувати ціни надалі", - додав експерт.

Зазначимо також, що подальше зростання пропозиції тепличних овочів привело до чергового зниження цін. При цьому обсяги попиту на огірок продовжували зростати, завдяки зростанню пропозиції української продукції, а попит на томати, незважаючи на зниження цін, стагнував, в очікуванні надходження на ринок перших партій вітчизняної продукції.

Як повідомлялося, інфляція в Україні в лютому знизилася до 0,9% порівняно з 1% у січні, повідомила Державна служба статистики 5 березня. За її даними, з початку року інфляція становила 1,9%. У річному вимірюванні (порівняно з аналогічним місяцем минулого року) інфляція за підсумками лютого сповільнилася до 7,7% порівняно з 8,2% за підсумками січня.

За даними Держкомстату, на споживчому ринку в лютому ціни на харчові продукти і безалкогольні напої зросли на 0,3%.

"Найбільше (на 5,1-3,3%) подорожчали овочі та фрукти. На 2,9% -1,2% зросли ціни на продукти переробки зернових, рис, маргарин, олію, хліб, яловичину. Водночас істотно (на 13,8% і 8,3%) подешевшали яйця і м'ясо птиці, на 3,5-0,1% знизилися ціни на свинину, молоко, сири, масло, кисломолочну продукцію", - наголошується в повідомленні.

Алкогольні напої та тютюнові вироби у країні подорожчали на 0,9%, що здебільшого зумовлено подорожчанням алкогольних напоїв на 1,6%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 4,6%, зокрема плата за гарячу воду та опалення - на 7,4%, тарифи на електроенергію на 6,8%. Крім того, на 6,2% -4,4% збільшилася плата за квартиру, водопостачання і каналізацію.

Щодо охорони здоров'я, у повідомленні наголошується, що зростання цін на 0,7% зумовлене, у першу чергу, подорожчанням амбулаторних послуг на 1,0% та фармацевтичної продукції на 0,7%.

За даними Держкомстату, підвищення цін на транспорт загалом на 2,4% відбулося, головним чином, за рахунок подорожчання палива та мастил на 4,3%. Крім того, на 1,8% зросла вартість перевезень пасажирським автодорожнім транспортом.
Категорія:Економіка| Перегляд:691| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Україна, овочі, зростання цін, ціни
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.