З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » Через 10 років природне зачаття можна буде замінити інкубаторами, запевняють науковці

Через 10 років природне зачаття можна буде замінити інкубаторами, запевняють науковці

фото Через 10 років природне зачаття можна буде замінити інкубаторами, запевняють науковці
Розвиток технології екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) дозволить людям вже через 10 років відмовитися від природного зачаття, пише The Times. Вчені стверджують, що за допомогою ЕКЗ можна усунути всі проблеми при зачатті і вирощувати ембріони в спеціальних інкубаторах, керованих за допомогою комп'ютера. Результати відповідного дослідження опублікував журнал Reproductive BioMedicine Online.

Технологія такого зачаття знизить тиск, який відчувають пари, відкладають народження дітей заради кар'єри, відзначає The Times. ЕКЗ збільшить їхні шанси на успішне зачаття, тому що ймовірність природного зачаття після 35 років оцінюється як один до десяти, пише InoPressa.

Автори відзначають швидкий прогрес у штучному заплідненні серед домашніх тварин, де вченим вдалося досягти практично 100% гарантії успіху. Вони стверджують, що ця технологія легко може бути адаптована до людей.

За словами Джона Йовича, одного з авторів дослідження, "природна репродукція досить неефективна", тому через 5-10 років сорокарічні пари, які бажають завести дитину, будуть вдаватися до ЕКЗ.

Керівник дослідження, австралійський ветеринар Габор Ваджта наголосив, що отримання ембріонів худоби в пробірці у 100 разів ефективніше, ніж натуральне відтворення. На його думку, немає жодних причин для того, щоб штучне запліднення у людини теж не стало у 100 разів ефективнішим, ніж традиційні спроби зачати дитину.

Зазначимо, у квітні науковці повідомили про те, що їм вдалося знайти спосіб коригувати пошкоджену ДНК при зачатті. Фахівцям з Університету Ньюкасла вдалося штучно створити ембріони, використовуючи ДНК чоловіка і двох жінок. За словами науковців, які оприлюднили результати експериментів в журналі Nature, створена ними технологія може допомогти матерям з рідкісними генетичними відхиленнями народжувати здорових дітей.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:766| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.