З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Ассанж вимагає від Швеції гарантій, що його не відправлять до США

Ассанж вимагає від Швеції гарантій, що його не відправлять до США

фото Ассанж вимагає від Швеції гарантій, що його не відправлять до США
Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассандж вимагає від шведської влади гарантій, що його не екстрадують до США у зв'язку зі скандальною справою щодо розголошення секретної інформації, передає "Інтерфакс".

В інтерв'ю австралійській газеті The Sydney Morning Herald Ассанж також припустив, що припинення розслідування у справі з боку американської влади стало б достатньою гарантією для нього.

"Передусім усе залежить від того, які гарантії нададуть Сполучене Королівство, США та Швеція", - заявив засновник WikiLeaks, перебуваючи в посольстві Еквадору в Лондоні, де він просить політичного притулку.

Раніше прем'єр-міністр Австралії Джулія Гіллард пообіцяла засновнику Wikileaks Джуліану Ассанжу консульську підтримку в рамках його боротьби за отримання політичного притулку в Еквадорі.

Гіллард, мотивуючи своє рішення, пояснила що "влада Австралії буде перешкоджати екстрадиції свого громадянина до США у випадку, якщо йому загрожує смертна кара", і підкреслила, що він звинувачується "у злочинах сексуального характеру, покарання за які не має на увазі позбавлення життя".

Раніше повідомлялося, що британська поліція може заарештувати засновника WikiLeaks за порушення умов його звільнення під заставу.

Нагадаємо, 30 травня Верховний суд Великобританії відхилив апеляцію Ассанжа проти його екстрадиції до Швеції, де він звинувачується у низці сексуальних злочинів, зокрема зґвалтуванні.

Захист засновника WikiLeaks наполягає на тому, що всі звинувачення проти їхнього клієнта мають замовний і політизований характер, оскільки Ассанж своєю діяльністю із публікації, зокрема закритих дипломатичних листувань, накликав на себе гнів багатьох держав, а надто США.
Категорія:Новини світ| Перегляд:913| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.