З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Антимонопольний комітет заборонив виробникам підвищувати вартість яєць на Великодні свята

Антимонопольний комітет заборонив виробникам підвищувати вартість яєць на Великодні свята

фото Антимонопольний комітет заборонив виробникам підвищувати вартість яєць на Великодні свята
Антимонопольний комітет України (АМК) зобов’язав 40 найбільших птахофабрик утриматися від встановлення економічно необґрунтованих оптово-відпускних цін на курячі яйця у період Великодніх свят. Про результати розгляду вимог Комітету підприємства мають повідомити у десятиденний термін, повідомила прес-служба АМК.

Вимоги висунуто, зокрема, до ПАКзОВ "Авангардко Інвестментс Паблік Лімітед", ТОВ "Бориспіль Агро Трейд", ТОВ "Інтер-Запоріжжя", ЗАТ "Птахофабрика "Київська", ЗАТ "Агрофірма "Березанська птахофабрика", ВАТ "Тернопільська птахофабрика", ТОВ "Отрадівська птахофабрика", СТОВ "Комінтернівська птахофабрика", ТОВ "Птахофабрика "Крупець" і АТЗТ "Лисичанська птахофабрика".

Учасники цього ринку повинні також сприяти укладенню прямих контрактів щодо реалізації курячих яєць з підприємствами роздрібної торгівлі.

Так, протягом третьої декади березня ц.р. вартість курячих яєць у переважній більшості регіонів України зросла. За поясненнями виробників продукції, на це вплинуло збільшення витрат на комбікорм для годування птиці.

Проте, як встановив Комітет, протягом січня – березня ц.р. середні ціни на фуражне зерно, соняшниковий і соєвий шроти, готові комбікорми для птиці суттєво не змінювалися.

Отже, для значного підвищення учасниками ринку оптово-відпускних цін на курячі яйця протягом вказаного періоду не було економічно обґрунтованих підстав.

"У зв’язку з підвищеним попитом на курячі яйця у період Великодніх свят необхідно забезпечити стабільну цінову ситуацію на цьому ринку. З відповідними вимогами Антимонопольний комітет звернувся до найбільших птахофабрик. Ми сподіваємося, що учасники ринку курячих яєць усвідомлюють свою соціальну відповідальність перед громадянами та виконають висунуті Комітетом зобов’язання, а також безумовно дотримуватимуться вимог конкуренційного законодавства у подальшій діяльності", – зазначила з цього приводу заступник голови комітету Олена Чернілевська.

Слід зазначити, що в Україні, де щойно минув ажіотаж навколо гречки, зникає пшоно. На сході країни його майже немає, а в решті регіонів ціна зросла на 80-90 копійок, досягши 10-12 грн за кіло (минулої осені було 7-8 грн), причому товару на полицях стало менше, ніж раніше.

На думку експерта консалтингової компанії "ААА" Марії Колесник, попит на крупи - замінники гречки (овес, пшоно, горох, рис) за 3-4 місяці поступово зріс у зв'язку з тим, що сама гречка подорожчала, і цим скористалися торговці.

"Простий спосіб підняти продажі й одночасно ціни - організувати невеликий дефіцит, а потім викинути товар на прилавок, - говорить Колесник. - Продавці це засвоїли на прикладі з гречкою і цукром. При цьому покупці вже не дивляться на те, що кіло продукту коштує на 30-50 коп більше, ніж раніше, головне, що він є. Хоча набирати про запас ні пшоно, ні, наприклад, вівсянку, не раджу - зіпсується".

Директор інформаційної компанії "ПроАгро" Микола Верницький стверджує, що попит на пшоно зріс через дефіцит його в Росії - там його продають (в перерахунку на гривні) по 18-20 грн за кіло, тому його почали вивозити в РФ.

У той же час ажіотаж навколо гречаної крупи спав. Як показав моніторинг, крупу можна купити не скрізь, але вона є вже у багатьох магазинах. Ціна - від 18 до 22 грн за кіло, але найчастіше - близько 19 грн.
Категорія:Економіка| Перегляд:651| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): Великдень, свята, яйця, виробник, заборонив, Антимонопольний комітет, вартість
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.