З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » Антибіотики "сідають" з нами за стіл?

Антибіотики "сідають" з нами за стіл?

фото Антибіотики "сідають" з нами за стіл?
КИЇВ, 15 квітня. (Валерій Барський - УКРІНФОРМ). Проблема наявності антибіотиків у продуктах харчування існує. Таку думку озвучив заступник голови Держкомветмедицини Богдан Андрющенко, повідомляє УКРІНФОРМ.

За його словами, антибіотики можуть міститися у різній продукції тваринництва - м'ясі, молоці і навіть яйцях. Потрапляють вони туди внаслідок лікування тварин (якщо правила застосування препарату не були дотримані), а також під час використання кормових добавок з антибіотиками для стимуляції росту. А ось у молоко вони можуть потрапити також іншим шляхом - недобросовісні виробники додають їх навмисно для продовження терміну зберігання.

Тим часом, згідно з чинним у країні законодавством у харчових продуктах антибіотиків бути не повинно через ряд вагомих причин. По-перше, це дуже сильний алерген. По-друге, постійне споживання антибіотиків викликає звикання, і якщо людині раптом знадобиться лікування цією категорією препаратів, то воно не матиме жодного ефекту.

Але, не дивлячись на всі паперові законодавчі обмеження, антибіотики продовжують "сідати" з нами за стіл на рівних. Начальник бактеріологічної лабораторії ДП "Укрметртестстандарт" Алла Лазарєва зазначає, що з листопада 2009 року по березень 2010-го у лабораторіях відомства проводилися дослідження на вміст хлорамфеніколу і метаболітів нітрофуранів фуразолідону і фуралтадону - антибіотиків, які в Україні на сьогодні не нормуються, тобто не існує жодного нормативного документа, який би регулював або контролював їх у харчовій продукції.

Згідно з дослідженнями, антибіотики було виявлено у 7 зразках курячого м'яса, зразку молока і креветок, а в 17 зразках меду масова частка хлорамфеніколу (левоміцетину) становила від 0,027 до 0,066 мкг/кг, а масова частка метаболітів нітрофуранів у двох зразках 0,06 і 0,235 мкг/кг (лікувальна концентрація левоміцетину для більшості чутливих мікроорганізмів становить 4-10 мкг/мл.)!

Однак не тільки законодавчий рівень у цьому питанні відіграє вирішальну роль. За словами президента центру "Тест" Валентина Безрукого, лабораторії не зможуть виявити антибіотики, навіть якщо продукція буде ними що називається нашпигована. "Державне завдання - зробити так, щоб органи контролю не відставали від науки, і "науки фальсифікації" у тому числі", - підкреслив експерт.
Категорія:Цікаво| Перегляд:899| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.