З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » АМКУ взявся за регулювання тарифів мобільних операторів

АМКУ взявся за регулювання тарифів мобільних операторів

фото АМКУ взявся за регулювання тарифів мобільних операторів
Антимонопольний комітет зажадав від "Київстару" скасувати підвищення тарифів, заявивши, що у разі відмови застосує до оператора жорсткі фінансові санкції. Досі комітет не втручався в тарифну політику мобільних операторів, але формально претензії можуть бути пред'явлені практично всім гравцям, говорять юристи, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Антимонопольний комітет (АМКУ) вчора, 29 березня, розповсюдив заяву з вимогою до найбільшого оператора мобільного зв'язку - "Київстару" - утриматися від підвищення тарифів. В.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко, чиї слова цитуються в заяві, зазначив, що інакше комітет ініціює розгляд щодо дотримання компанією конкурентного законодавства і застосує жорсткі санкції. Подробиці в АМКУ не повідомили - голова прес-служби відомства Богдан Якимюк прийняти запит відмовився.

Раніше "Київстар" оголосив про підвищення з 30 березня вартості дзвінків у ряді тарифних планів передплачених послуг. Зокрема, абоненти популярного тарифу "Багато розмов" повинні поповнювати рахунок раз на 25 днів, а не раз на місяць. У разі недотримання цієї умови внутрішньомережеві дзвінки абонента тарифікуватимуться по 35 коп/хв замість 20 коп/хв.

Переглянуті у бік здорожчання тарифи "Дзвони всім", "Djuice Безлім" і "Djuice Безлім + Музика"; на 15-20 коп збільшилася вартість хвилини дзвінка у ряді регіональних спецтарифів. Крім того, відчутно подорожчав роумінг. Плата при дзвінках в країни СНД підвищилася з 7 до 10 грн/хв, в країни Європи і Північної Америки - з 12 до 15 грн/хв, в інші країни світу - з 17 до 25 грн/хв.

Збільшення тарифів в компанії пояснюють бажанням не допустити падіння ринку у фінансовому вираженні. "Втрата ринку в грошах загрожує державі зниженням податкових надходжень, - говорять в прес-службі оператора.- Щоб цього не допустити, нам необхідно підтримувати рівень свого ARPU (дохід з абонента в місяць) хоч би на колишньому рівні". Коментувати лист АМКУ в "Київстарі" відмовилися, зіславшись на те, що поки не отримали його.

Подібні претензії можуть бути пред'явлені не лише "Київстару" - мобільні оператори регулярно змінюють тарифи, зазначають аналітики. Наприклад, "Астеліт" недавно впроваив в одному з тарифних планів щохвилинну тарифікацію, а "МТС-Україна" збільшила вартість SMS-повідомлень. За словами заступника директора GFK Ukraine Гліба Вишлинського, торік оператори боялися збільшувати ціни, а зараз, коли інфляційний тиск посилився і намітилася тенденція пожвавлення економіки, вони відреагували підвищенням тарифів.

Досі АМКУ не регулював тарифи на мобільний зв'язок, хоча формально повноваження для цього у комітету є, говорить партнер юридичної фірми Astapov Lawyers Андрій Астапов. "Їхня діяльність підпадає під поняття колективної монополії, для визначення якої, згідно з законом "Про захист економічної конкуренції", достатньо, щоб три компанії займали мінімум 50% ринку", - зазначає він.

Але поки заява АМКУ більше схоже на попередження. "У листі АМКУ не вказані конкретні порушення", - підкреслює Вишлинський. "Використані в листі формулювання означають, що АМКУ ще не завершив перевірку, за наслідками якої може бути ініційоване розслідування", - упевнений партнер юридичної фірми "Ільяшев і партнери" Роман Марченко. Проте, якщо розслідування все-таки буде ініційовано, "Київстар" можуть оштрафувати на суму до 10% річного обігу.

Як повідомлялося, українські оператори продовжують надавати користувачам неповну інформацію про вартість послуг, використовуючи так звані "нульові" тарифи, вважають в Національній комісії регулювання зв'язку (НКРЗ). Згідно з прес-релізом регулятора, він передав відповідні зразки рекламної продукції операторів на розгляд Антимонопольному комітету України.
Категорія:Економіка| Перегляд:860| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.