З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » Американський комп'ютерний гігант Apple став найдорожчою компанією світу, випередивши Microsoft

Американський комп'ютерний гігант Apple став найдорожчою компанією світу, випередивши Microsoft

фото Американський комп'ютерний гігант Apple став найдорожчою компанією світу, випередивши Microsoft
Американський комп'ютерний гігант Apple випередив свого головного конкурента, компанію Microsoft, за капіталізацією і став найдорожчою технологічною компанією світу. Після суботніх торгів вартість Apple досягла 222 млрд дол, при цьому Microsoft оцінюється зараз в 219 млрд дол, передає Бі-Бі-Сі.

Водночас загальний обсяг продажів Microsoft, як і раніше, перевищує відповідні показники Apple. Операційна система Windows виробництва Microsoft встановлена на 90% всіх комп'ютерів світу.

Капіталізація тієї чи іншої компанії підраховується за допомогою множення ринкової вартості однієї акції на їх загальну кількість.

Зазначимо, в 1990-х роках Apple мало не збанкрутувала, хоча на початку глобальної комп'ютерної ери, в 1980-х, компанія Стіва Джобса конкурувала з Microsoft на рівних. Востаннє капіталізація Apple перевищувала відповідний показник Microsoft в кінці 1989 р.

Позиції Apple різко посилилися після запуску в 2001 р. MP3-плеєра iPod, який став неймовірно поширеним і модним аксесуаром. Популярність цих пристроїв підігріла інтерес до комп'ютерів Apple.

Великим успіхом також став запуск телефонів iPhone, завдяки яким багато хто отримав доступ до мобільного Інтернету і став користуватися спеціальними додатками, що виконують найрізноманітніші завдання - від орієнтування на мапах місцевості до бронювання ресторанів.

На цьому тижні Apple починає продавати в Європі свій новий продукт - планшетний комп'ютер iPad, який вже почали активно розкуповувати в США.

Нагадаємо, 3 травня стало відомо, що Apple Inc. подолала мільйонний рубіж за продажами планшетних ноутбуків iPad. Як повідомила компанія, позначка підкорилася через 28 днів після випуску нового пристрою.

Виконавчий директор Apple зазначив, що продажі iPad історично обганяють продаж смартфона iPhone, мільйонний екземпляр якого був реалізований через 74 дні після виходу в світ.

Планшетник iPad дебютував в американських магазинах 3 квітня, викликавши ажіотажний попит у американців. Вартість найпростішої модифікації комп'ютера, оснащеного можливістю бездротового зв'язку Wi-Fi і 16 Гбайт вбудованої пам'яті, становила 499 дол. 30 квітня у продаж надійшли моделі iPad з підключенням до мереж 3G.

Apple спочатку планувала запустити iPad в продаж за межами США наприкінці квітня, однак перенесла міжнародний реліз девайса на кінець травня.

Чистий прибуток Apple за підсумками першого півріччя 2009-2010 фінансового року (завершилося 27 березня ц.р.), зросла на 66,5% - до 6,452 млрд дол. За аналогічний період роком раніше цей показник сстановив 3,875 млрд дол. Чистий прибуток Apple за підсумками II кварталу 2009-2010 фінансового року сягнув 3,074 млрд дол, що на 90% більше, ніж роком раніше (1,620 млрд дол.)

Apple - один з найбільших у США виробників комп'ютерів, аудіоплеєрів та програмного забезпечення. Штаб-квартира компанії розташована в м. Купертіно (штат Каліфорнія), загальна чисельність персоналу - 35 тис людей.

Як повідомлялося, раніше тайванський виробник мобільних телефонів, компанія High Tech Computer Corp (HTC) подала 12 травня 2010 р. позов у Комісію з міжнародної торгівлі США (ITC) проти американської корпорації Apple Inc. за звинуваченням у порушенні патентних прав. НТС вимагає припинення імпорту і продажу iРhone, iРad та iРod на території США, заявивши, що Apple порушила 5 патентів компанії.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:802| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.