З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Американський Білий дім вимагає негайно звільнити Тимошенко та інших політв'язнів

Американський Білий дім вимагає негайно звільнити Тимошенко та інших політв'язнів

фото Американський Білий дім вимагає негайно звільнити Тимошенко та інших політв'язнів
Адміністрація президента США Барака Обами закликає звільнити Юлію Тимошенко та інших політичних лідерів та колишніх державних посадовців України. Про це ідеться у спеціальній заяві Білого дому.

"Сполучені Штати глибоко розчаровані засудженням і вироком колишньому прем'єр-міністрові України Юлії Тимошенко з політично мотивованого кримінального переслідування", - зазначається в заяві.

"Обвинувачення проти Тимошенко й сам судовий процес над нею, так само як кримінальне переслідування інших лідерів опозиції й членів попереднього уряду, викликали серйозні побоювання із приводу прихильності української влади демократії й верховенству права", - заявили в Білому домі.

"Сполучені Штати рішуче підтримують цілі українського народу, щодо становлення демократичної і процвітаючої європейської держави, і залишаються прихильником зміцнення двостороннього співробітництва, заснованого на спільних цінностях та спільних інтересах", - зазначили в адміністрації президента США.

"Україна, однак, не може досягти цієї мети без подвоєння зусиль по захисту і зміцненню демократії та верховенства права для всіх громадян країни", - підкреслили у Білому домі.

"З цих причин Сполучені Штати закликають звільнити пані Тимошенко та інших політичних лідерів і колишніх урядовців, і вважають, що вони повинні мати необмежену можливість повною мірою брати участь у політичному житті, в тому числі у парламентських виборах наступного року", - підсумували в адміністрації Обами.

Сьогодні, 11 жовтня, Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у владі на 3 роки.

У свою чергу Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту планує відкласти голосування щодо проекту доповіді із рекомендацій Раді ЄС та Єврокомісії щодо угоди про асоціацію з Україною, з такою пропозицією виступив сьогодні під час засідання Комітету доповідач Річард Легутко.

Зазначимо, що Польща, Словенія і Чехія стурбовані рішенням суду над Тимошенко, не приймають його і сподіваються на апеляцію.

Англія, Франція і Німеччина вважають вирок Тимошенко політичним і попереджають про наслідки.
Категорія:Новини світ| Перегляд:722| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): вирок, сша, Тимошенко, Юлія Тимошенко, Барак Обама, Адміністрація президента, білий дім
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.