З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Американські військові цього року розпочнуть наступ на Кандагар

Американські військові цього року розпочнуть наступ на Кандагар

фото Американські військові цього року розпочнуть наступ на Кандагар
Сьогодні, 26 лютого, в адміністрації президента США Барака Обами заявили, що військова операція в афганському місті Кандагар розпочнеться вже цього року.

"Ми думаємо - якщо наша мета в Афганістані перехопити ініціативу в Талібану - ми повинні розпочати наступ на Кандагар цього року", - сказав представник американського керівництва, який побажав залишитися неназваним, передаэ РИА "Новости".

За його словами, операція в місті Марджа, яка проводиться зараз, є прелюдією до комплексної операції в місті Кандагар, яке є другим за величиною в Афганістані.

Раніше про Кандагар як про наступну головну мету військ НАТО і афганській армії заявляв командувач Міжнародними силами сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) генерал Стенлі Маккрістал.

Зазначимо, що провінція Кандагар є одним з найспокійніших регіонів Афганістану, де майже щодня відбуваються теракти і напади талібів на патрулі сил безпеки.

Тим часом, операція Моштарак в провінції Гільменд, в якій з боку коаліції беруть участь близько 15 тисяч солдатів і офіцерів, ще далеко не завершена. 14 лютого повідомлялося, що головний оплот талібів - місто Марджа - здався майже без бою, що лише частково відповідало дійсності.

Прес-служба радикального руху Талібан запросила журналістів всіх незалежних ЗМІ приїхати в повіт Марджа південної афганської провінції Гельменд і переконатися в тому, що антиталібська операція військ США і НАТО фактично захлинулася.

Проте, 17 лютого солдат афганської армії, який бере участь в операції, поставив прапор своєї країни на даху центрального ринку оплоту талібів - міста Марджа в південній провінції Гільменд.

Вчора міжнародні сили ISAF передали афганському уряду контроль над містом Марджа, після чого повинні розпочатися повернення жителів і відновлення інфраструктури.
Категорія:Новини світ| Перегляд:1232| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.