З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » Американці залишили на місяці речі та сміття - це видно на нових знімках

Американці залишили на місяці речі та сміття - це видно на нових знімках

фото Американці залишили на місяці речі та сміття - це видно на нових знімках
Нові чіткі знімки Місяця довели, що американські експедиції "Аполлон 12" та його "молодші брати" під номерами 14 і 17 таки приземлялися на поверхні супутника Землі. На фотографіях видно сліди місяцеходу і самих астронавтів, а також їхні рюкзаки і залишене сміття, повідомляють РИА "Новости".

Фотографії зробив зонд NASA під назвою Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) - орбітальний зонд місячної розвідки.

На знімках зображено комплект наукових інструментів для дослідження місячної поверхні ALSEP, який учасники кожної місії "Аполлон" залишали на Місяці.

"Крім того, на місці інструментів ALSEP ми виявили несподівано багато об'єктів. Судячи з усього, це залишки пакувального матеріалу і, можливо, шматки захисного покриття місячного модуля", - розповів керівник фотографічного підрозділу місії LRO Марк Робінсон.

Він зазначив, що за бажання можна розгледіти навіть ланцюжки слідів астронавтів Юджина Сернана і Харрісона Шмітта.

Знімки були зроблені з висоти близько 21 км, що дозволило зробити фотографії на камеру, обладнану ширококутним об'єктивом. Апарат знизився спеціально для цього, і тепер повернеться на свою планову орбіту в 50 кілометрах над поверхнею Місяця.

"Ці знімки нагадують нам фантастичну історію "Аполлонів" і те, що потрібно продовжувати досліджувати Сонячну систему", - сказав директор планетологіческого підрозділу NASA Джим Грін.

Космічний апарат LRO був запущений в червні 2009 року. З його допомогою вчені шукають джерела ресурсів на Місяці, складають карту радіоактивності поверхні планети і докладні тривимірні карти поверхні Місяця, в тому числі в ультрафіолетовому спектрі.

Так в Інтернеті опублікована найдокладніша на сьогодні фотографія зворотнього боку Місяця. Зображення було складене з безлічі світлин, отриманих зондом LRO.
Категорія:Новини світ| Перегляд:622| Додав:Rare_Fire |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): супутник, знімки, космос, фото, американські експедиції, місяць, Нові, земля
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.