З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Україна » а Харківщині знищать сотні тисяч доз вакцини від кору й краснухи

а Харківщині знищать сотні тисяч доз вакцини від кору й краснухи

фото а Харківщині знищать сотні тисяч доз вакцини від кору й краснухи
Понад 300 тисяч доз індійської вакцини від кору й краснухи, які в 2008 році були передані в Україну Всесвітньою організацією охорони здоров'я, збирається знищити харківська обласна влада. Вакцина вже протермінована й не мала сертифіката якості.

"Нам не потрібні такі подарунки, у т.ч. від ВООЗ, сумнівної якості, які спричиняють сумнівні результати. Сьогодні в Харкові є присутнім радник з питань епідеміологічного нагляду європейського бюро ВООЗ Андрій Тулісов, і я вважаю за необхідне відверто висловити позицію обласної влади: доти, поки буде ця влада, ніяких експериментів, тобто застосування вакцин без сертифікації, без ліцензії, у Харківській області не буде! Може бути тільки один виняток: якщо сюди приїде представник ВООЗ, підставить свою руку під вакцинацію й покаже, що це нешкідливо", - заявив в.о. голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, пише SQ.

В.о. віце-губернатора також дав доручення Харківській обласній санітарно-епідеміологічній станції (облСЕС) розробити алгоритм утилізації вакцини.

"Нехай облСЕС в особі головного санлікаря Тетяни Колпакової дасть мені алгоритм знищення й скаже, скільки це буде коштувати. Якщо скажуть, що потрібно 500 тис грн, то подумайте, як обласна влада поставиться до цього наступного разу, коли їй дадуть вакцину? От вона, ціна "чесноти", - відзначив Шурма.

Тулісов заявив журналістам, що вакцина проти кори й краснухи, за висновком експертів ВООЗ, на момент ввозу була високоякісним препаратом, її використовували в 20 країнах.

При цьому представник ВООЗ погодився з тим, що термін придатності вакцини, яка перебуває в Харківській області, уже минув, і вона повинна бути утилізована.

Нагадаємо, що останнім часом в Україні спостерігалися випадки смерті дітей після вакцинації від кору й краснухи.

Зокрема, 13 травня 2008 року після щеплення несертифікованої вакциною від кору й краснухи помер учень 11 класу школи №10 із Краматорська (Донецька обл.). Згодом ще 18 людей, що пройшли вакцинацію, зі скаргами на погіршення здоров'я були госпіталізовані.

5 листопада в Києві були оприлюднені дані експертизи ВООЗ, згідно з якими смерть школяра із Краматорська не була пов'язана з вакцинацією проти кори й краснухи, і він помер у результаті септичного шоку, викликаного інфекційним захворюванням.

В 2009 році після щеплень від коклюшу, дифтерії й правця померли четверо маленьких дітей.

Після скандалів, викликаних смертю дітей від щеплень, висновки зробила ГПУ: існуючий порядок проведення вакцинації загрожує життю й здоров'ю малят.
Категорія:Новини Україна| Перегляд:792| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.