З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаво » 7 компонентів, що допомагає пережити закінчення відпустки

7 компонентів, що допомагає пережити закінчення відпустки

фото 7 компонентів, що допомагає пережити закінчення відпустки
Після відпустки у багатьох людей починаються мігрені, напади тривоги, кишкові болі і розлади. Сім способів боротьби з цим "післявідпускним синдромом" запропонував  Аттіліо Джакоза, науковий директор Департаменту гастроентерології санітарно-поліклінічної групи Монца, пише  NEWSru.com  з посиланням на La Stampa.

Американці називають таке явище Post-Vacation Blues - післявідпустковою нудьгою, або стресом, пов'язаним з поверненням на роботу. Подібний стан спостерігається у кожного десятого італійця.

Стрес проявляється тому, що під час відпустки ми багато рухалися, не обмежували себе в їжі, отримували нові враження, ми втомилися. Але найголовніше, будь-якої нормальної людини шокує думка про те, що належить знову наполегливо працювати.

По-перше, гастроентеролог радить перейти на дієту, що складається з фруктів, овочів і води. І, що актуально для Італії, виключити піцу.

По-друге, офісним працівникам, які звикли одягати на роботу костюми з краватками, варто по змозі від цього утриматися і якийсь час поносити повсякденний одяг.

По-третє, активний спосіб життя треба продовжувати - здійснювати тривалі піші прогулянки, поїздки на велосипеді. Варто також повертатися додому з роботи трохи раніше для "декомпресії". І щоб вирішити можливі проблеми, що виникли, поки вас не було вдома.

На деяких підприємствах, наприклад Nestlе, для вирішення цієї проблеми службовцям надається можливість спілкуватися з особистими тренерами та іншими фахівцями. В їдальні пропонуються спеціальні страви. Дієтологи рекомендують їсти виноград, оскільки в шкірці виноградин стримається мелатонін - гормон, що регулює ритм сну-неспання і сприяє релаксації.

Їжа у післявідпустковий період має бути багата на білки і вуглеводи. Слід пити воду, а також трав'яні і чайні настої. Експерти відзначають благотворний вплив на людину різних рослин так званої квіткової терапії Баха: клематиса, яблучного кольору, оливи, солодкого каштана.

Крім того, як засіб проти стресу можна раз по раз переглядати зняті під час канікул фото- і відеокадри і переживати заново прекрасні моменти.

"Щоб не набрати ваги, не можна забувати про фізичну активність: досить аеробних рухів низької інтенсивності, як піша прогулянка або легкий біг (серцевий ритм не повинен перевищувати 135 ударів на хвилину), але великої тривалості, щоб надати хорошого імпульсу метаболізму", - радить експерт.

Зазначимо, що про поствідпускну депресію психологам відомо давно. Як кажуть лікарі, замість того щоб з потроєною енергією здійснювати трудові подвиги, багато людей після виходу з відпустки починають хандрити. Лікувати такий синдром медики зазвичай радять сонячними ваннами, ранковою зарядкою і шоколадом.

Поствідпускного синдром відчувають як трудоголіки, так і ті, хто не надто напружується на роботі. За спостереженнями психологів, колишні відпускники стають неуважними, їм несила змусити себе виконувати звичайні завдання. Як зазначають російські експерти, в СРСР поствідпускного синдрому не було, тому що люди не працювали з такою інтенсивністю, як тепер.

Спеціалісти зазначають: що довша відпустка, то складніше потім влитися у свій робочий графік. На появу поствідпускного синдрому впливає і ставлення людини до своєї роботи. Лікарі кажуть, що значно яскравіше депресія після канікул проявляється у тих, хто не в захваті від своєї роботи. Важко включитися у робочий режим тим, хто не змінює сферу своєї діяльності, занадто довго сидить на одному місці.

При цьому можна тільки поспівчувати тим, хто цього літа не мав відпустки, адже саме цей рік став найтеплішим за останні 130 років, а липень - аномально спекотним.
Категорія:Цікаво| Перегляд:772| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0
Теги (Ключові слова): здоров'я, робота, відпустка
Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.