З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 2
Гостей: 2
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини Івано-Франківськ » 430 соцпрацівників патронують родини, в яких виховуються діти з особливими потребами

430 соцпрацівників патронують родини, в яких виховуються діти з особливими потребами

фото 430 соцпрацівників патронують родини, в яких виховуються діти з особливими потребами
Відповідно до нових соціальних ініціатив Віктора Януковича, держава робить реальні кроки у напрямку забезпечення дітей з особливими потребами умовами виховання у сім’ї.

Про це мовилося на спільній прес-конференції за участю директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослава Лагана, начальника служби у справах дітей ОДА Івана Ковалика та директора обласного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Галини Боднар.

Як зазначалося, у 2013 році збільшено надбавку на догляд за дитиною-інвалідом (з найтяжчим ступенем функціональних обмежень) на 25% за різними категоріями.

Для дітей з особливими потребами в Україні створюються реабілітаційні центри, хоспісні відділення, мережа оздоровчих закладів. «В минулому році в області було оздоровлено коштом держави 1425 дітей-інвалідів, 347 дітей побували у санаторних закладах, - повідомив Іван Ковалик. – 985 дітей даної категорії навчається за індивідуальною формою, п’ятеро – за інклюзивною».

Створено реабілітаційні центри для дітей з особливими потребами у Черче Рогатинського району (навчально-реабілітаційний центр), Яблунові Косівського району, Отинії Коломийського та Джурові Снятинського районів (обласний соціально-реабілітаційний центр для дітей-інвалідів «Лелеченя»).

Голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк доручив створити такі дитячі реабілітаційні центри у всіх районах області.

Щоб краще вивчити проблеми соціально незахищених родин, в тому числі тих, де виховуються діти-інваліди, в державі збільшено чисельність соціальних працівників. На Прикарпатті почали працювати 430 таких фахівців, на що держава, за словами Галини Боднар, у 2013 році виділила 15 млн. грн. Серед соціальних працівників є педагоги, медики, юристи, священики, депутати і колишні керівники органів місцевого самоврядування. «В першому кварталі поточного року наші соціальні працівники надали понад 2 тисячі послуг для сімей, які виховують дітей з особливими потребами, - наголосила Галина Боднар. – 22 дітей було скеровано на реабілітаційні програми, вирішено житлово-побутові проблеми 16 сімей, троє осіб працевлаштовано, відновлено соціальні зв’язки для 900 осіб, 113 осіб отримали допомогу одягом, продуктовими наборами».
Серед родин, які потребують допомоги, за словами Ярослава Лагана, є чимало таких, які б зі своїми проблемами не зверталися до жодних установ.

 Відтепер завдання соціальних працівників - ці проблеми відстежити і сприяти у наданні реальної підтримки з боку держави там, де це необхідно.

Як зазначає начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Іван Ковалик, на жаль, дітей з особливими потребами, які залишилися без батьківської опіки, не охоче усиновлюють. Основна причина, очевидно, у надзвичайній відповідальності.

Довідково:

В області 216 дітей з особливими потребами перебувають в інтернатних закладах і підлягають усиновленню. 40 таких дітей проживають у родинах опікунів, у прийомних сім’ях і будинках сімейного типу – лише четверо.
Категорія:Новини Івано-Франківськ| Перегляд:1475| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.