З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » 16 країн Єврозони ухвалили програму допомоги Греції

16 країн Єврозони ухвалили програму допомоги Греції

фото 16 країн Єврозони ухвалили програму допомоги Греції
Лідери 16 країн ЄС, що входять у зону євро, домовилися про надання Греції кредиту в розмірі 110 мільярдів євро (145 мільярдів доларів), повідомляє  Бі-Бі-Сі.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що країни Єврозони зроблять усе можливе, щоб гарантувати фінансову стабільність Греції.

Кредит виданий Греції з розбивкою на три роки. Перший транш Афіни отримають вже 19 травня.

Крім того, лідери країн Єврозони домовилися про формування механізмів стабілізації для допомоги країнам, які опиняться в скрутному фінансовому становищі і про посилення правил бюджетного регулювання для країн ЄС.

Усі інститути, включаючи Європейський центральний банк, будуть використовувати "весь спектр наявних коштів для забезпечення стабільності в зоні євро", - говориться в спільній заяві європейських лідерів за підсумками зустрічі.

За словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, механізм фінансового регулювання, про який вдалося домовитися, повинен стати "дуже чітким сигналом" для ринкових спекулянтів.

Більш докладно ця тема буде обговорюватися в неділю 9 травня, коли на екстрене засідання в Брюсселі зберуться міністри фінансів країн ЄС.

Вартість європейської валюти впала на тлі побоювань того, що події в Іспанії та Португалії можуть повторити "грецький сценарій".

На минулому тижні фахівці рейтингового агентства Standard & Poor's знизили рейтинг Іспанії і Португалії - країн з високим дефіцитом бюджету.

США схвалили заходи "Великої сімки"

Ситуація в Греції стала темою також і для дискусії, яку по телефону провели міністри фінансів "Великої сімки".

Президент США Барак Обама під час телефонної бесіди з Меркель заявив про свою підтримку заходів із порятунку економіки Греції.

За словами Обами, він і Меркель дійшли згоди в тому, що реакцією на кризу в Греції повинні стати зміни у фінансовій політиці країн ЄС, а також допомога міжнародного співтовариства.

За словами представника прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі, на якого посилається агентство Франс Прес, Єврозона знаходиться зараз в "надзвичайний стан".

"Нам вкрай необхідно прийняти рішення", - заявив глава італійського уряду.

Напередодні саміту лідери країн Євросоюзу заявили про те, що візьмуть на себе зобов'язання щодо посилення контролю за бюджетно-фінансовою дисципліною Європи і "посилення" заходів із регулювання фінансового сектора. Президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер Німеччини Ангела Меркель для уникнкення виникнення криз, подібних грецькій, висловилися за посилення контролю за виконанням бюджетно-фінансової дисципліни із застосуванням "більш ефективних санкцій" проти держав зони євро, які не виконують загальних вимог.

Меркель заявила, що держави, що входять у Єврозону, мають "підсилити заходи з контролю і регулювання фінансових ринків" щоб уникнути повторення кризи, подібної грецькій, в інших країнах ЄС.

У четвер парламент Греції проголосував за пакет законів, що передбачають радикальні заходи щодо скорочення бюджетного дефіциту країни.

Відзначимо, 2 травня 2010 р. Греція домовилася з Євросоюзом і МВФ про надання їй фінансової допомоги на 110 млрд євро у вигляді трирічної програми кредитування за пільговими ставками - значно нижче за ринкові. Натомість Афіни зобов'язані проводити радикальну програму скорочення бюджетного дефіциту, який за підсумками 2009 р. сягнув позамежних 13,6% ВВП країни.

Протягом трьох років дії програми грецький уряд планує скоротити дефіцит бюджету додатково на 30 млрд євро, щоб до 2014 р. знизити дефіцит менш ніж 3% ВВП. Масштабне скорочення витрат не дозволить Греції вийти з рецесії аж до 2011 р. За прогнозами уряду, тільки в нинішньому році ВВП країни зменшиться на 4%.

5 травня в Греції спалахнули масові заворушення, що супроводжувалися підпалами. Під час пожежі загинули троє осіб.
Категорія:Економіка| Перегляд:748| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.