З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Економіка » Тігіпко впевнений, що дефолт США загрожує стабільності України, а прем'єр каже, що гривня не впаде

Тігіпко впевнений, що дефолт США загрожує стабільності України, а прем'єр каже, що гривня не впаде

фото Тігіпко впевнений, що дефолт США загрожує стабільності України, а прем'єр каже, що гривня не впаде
Прив'язка гривні до долара і висока частка доларових розрахунків у зовнішній торгівлі загрожують Україні серйозними негативними наслідками у разі, якщо основні партії США не досягнуть компромісу, і цій країні вперше доведеться оголосити дефолт за своїми зобов'язаннями, вважає віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо республіканці і демократи не домовляться, це вплине на Україну: в країні половина валютних резервів НБУ сформована в доларах, половина зовнішньої торгівлі - в доларах", - сказав він.

"Якщо компроміс не буде знайдено, реакція в Україні буде наступного дня: у нас гривня практично прив'язана до долара, дуже для нас може бути погана ситуація", - додав віце-прем'єр, який свого часу очолював найбільший комерційний банк і Національний банк України.

"Але я вірю, що компроміс буде знайдено", - заявив Тігіпко.

Водночас прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що курс гривні буде стабільним на тлі поліпшення ситуації в економіці.

"Сьогодні в Україні абсолютно стабільна, як ніколи раніше, фінансова ситуація. Зростає промисловість, сільське господарство, будівництво... Курс гривні є і буде, безумовно, стабільним. Бюджетна, грошово-кредитна політика зважена і узгоджена урядом і Національним банком України", - сказав він.

Як повідомлялося, міністерство фінансів США підрахувало, що Конгрес повинен підвищити ліміт держборгу, що становить 14,3 трлн дол, до 2 серпня 2011 р., інакше США допустять технічний дефолт за своїми зобов'язаннями - вперше в історії. Фактично стеля боргу була вичерпана в травні 2011-го, проте додаткові бюджетні прибутки і низка технічних хитрощів поки що дозволяють американському уряду оплачувати рахунки.

Стеля держборгу - унікальне визначення, що існує тільки в США. Вперше американський конгрес визначив максимальний рівень боргу в 1917 році і відтоді постійно підвищував його. З початку 2000-х років робити це доводилося частіше, і за цей період він піднімався 10 разів.
Категорія:Економіка| Перегляд:910| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.