З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Новини світ » США та союзники працюють над новими санкціями проти Ірану, однак "двері для діалогу залишаються відкритими"

США та союзники працюють над новими санкціями проти Ірану, однак "двері для діалогу залишаються відкритими"

фото США та союзники працюють над новими санкціями проти Ірану, однак "двері для діалогу залишаються відкритими"
Двері для конструктивного діалогу з Іраном залишаються відкритими, проте США та їхні союзники мають намір працювати над новими санкціями проти Ісламської Республіки, заявив журналістам президент Барак Обама. За його словами, робота в цьому напрямку йде "досить швидко", передає ИТАР-ТАСС.

"Протягом найближчих декількох тижнів ми будемо розробляти серйозний режим санкцій, який покаже їм (іранцям - ред.), наскільки вони ізольовані від решти світової спільноти", - сказав він.

Виступ Барака Обами відбувся наступного дня після того, як Іран повідомив про початок процесу зі збагачення урану до 20%. Адміністрація США розцінила рішення Ірану про самостійне збагачення урану як "провокаційний крок".

Глава адміністрації США нагадав, що на пропозицію світового співтовариства дозбагачувати іранський уран для дослідницького реактора в Тегерані влада Ірану відповіла відмовою. Як відзначив у зв'язку з цим Обама, однією з основних проблем в діалозі з Іраном в останні місяці було те, що "не завжди зрозуміло, хто говорить від імені уряду цієї країни" і "ми отримуємо багато різних суперечливих сигналів".

Тим не менше, для США зрозуміло одне - всупереч постійним заявам про мирний характер їхньої ядерної програми, іранці "продовжують слідувати курсом" у напрямку військових розробок. "Це неприйнятно для всього міжнародного співтовариства, а не тільки для США, - сказав американський лідер. - Вони зробили свій вибір, хоча двері залишаються відкритими".

Обама особливо підкреслив, що задоволений конструктивною позицією Росії по Ірану. "Я думаю, вони (росіяни - ред.) ясно побачили, що Іран не проявляє серйозного підходу до вирішення суперечки між ним і міжнародним співтовариством", - продовжив американський президент.

Що ж до іншого ключового гравця - Китаю, то, за словами Обами, треба подивитися, як він реагуватиме в Раді Безпеки ООН на ініціативи, що стосуються введення нових санкцій проти Тегерана.

П'ять постійних членів Ради Безпеки - США, Росія, Китай, Франція і Британія - мають право накласти вето на будь-яку резолюцію, включаючи санкції.

Іран в даний час збагачує уран до 3,5%, однак для роботи дослідницького реактора, на якому, за словами Тегерана, повинні вироблятися медичні ізотопи, потрібно уран, збагачений до 20%.

Для створення бомби необхідний збройний уран з рівнем збагачення не менше 90%. США та їхні західні союзники вважають, що Іран домагається саме цього, однак Тегеран категорично заперечує ці звинувачення
Категорія:Новини світ| Перегляд:896| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.