З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » В цей день » День перемоги 9 травня, день торжества безсмертного подвигу народу — переможця над фашизмом...

День перемоги 9 травня, день торжества безсмертного подвигу народу — переможця над фашизмом...

фото День перемоги 9 травня, день торжества безсмертного подвигу народу — переможця над фашизмом...

Державне свято Радянського Союзу, що відзначалося щорічно 9 травня «на згадку про переможне завершення Великої Вітчизняної війни радянського народу проти німецько-фашистських загарбників».

 Дата пов'язана з прийняттям капітуляції Німеччини у війні в радянській зоні окупації в передмісті Берліна Карлсхорсті за московським часом. Встановлене указом президії Верховної Ради СРСР від 8 травня 1945 року (ще до підписання) як день «всенародного торжества».

 У 1948 році, враховуючи жахливі наслідки війни, зокрема наявність на той момент величезної кількості інвалідів, свято скасували. Статус державного свята й неробочого дня 9 травня знову отримало 1965 року.

 З того часу супроводжувався урочистими військовими парадами радянської армії на Червоній площі в Москві. Також святкувався у деяких країнах Варшавського договору.

 З 1991 року, після розвалу СРСР, продовжує святкуватися в низці пострадянських країн — Росії, Білорусі, Україні, Казахстані тощо.
В українському законодавстві від 2000 року визначається як день «торжества безсмертного подвигу народу — переможця над фашизмом, всенародної пам'яті про його боротьбу за свободу і незалежність Батьківщини».

 У більшості європейських країн День перемоги в Європі відзначають 8 травня, а країнах Британської Співдружності — 7 травня.

 


Виконувач обов’язків президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до народу з нагоди Дня Перемоги і пообіцяв ветеранам охороняти мир в країні, повідомляє Радіо Свобода.

 "Із тих, хто зброєю чи своєю працею наближав перемогу залишилося 1 мільйон 600 тисяч ветеранів. З них лише 32 тисячі безпосередніх учасників кровопролитних битв та 55 тисяч інвалідів війни. Це люди, якими пишається вся Україна... Ми сповнені рішучості примножувати успадковані від вас цінності, боронити мир та розбудовувати наш прекрасний спільний дім на ім’я Україна", – йдеться у вітанні Турчинова.

"Ми щиро вшановуємо своїх визволителів, які героїчно відстояли наше невід’ємне право жити вільно на рідній землі. Ціною власної крові разом із солдатами антигітлерівської коаліції вони врятували від фашистського рабства країни поневоленої Європи", – йдеться у вітанні.

Олександр Турчинов побажав ветеранам доброго здоров’я, душевного тепла, миру та щасливих і довгих років життя.

9 травня в Україні відзначають 69-ту річницю перемоги у Другій світовій війні.

В місцях покладання квітів на День Перемоги встановлять рамки-металошукачі

З метою запобігання провокативних дій сьогодні в місцях покладання квітів, зокрема, в Парку Слави, будуть встановлені рамки-металошукачі, передає УНН.

До того ж за інформацією МВС в таких місцях кількість міліціонерів буде більшою. Також буде більше кількість оперативних працівників міліції, які будуть в штатському одягу працювати серед громадян, щоб виявляти підозрілих.

Голова КМДА Володимир Бондаренко розповів, що в День перемоги у Києві будуть покладання квітів у Парку Слави, яке розпочнеться о 10 годині, і святкові заходи в музеї історії війни біля Матері Батьківщини, а ввечері буде традиційний військовий салют.

Як повідомлялося раніше, в Києві скасували військово-історичну ходу за участю раритетної техніки через можливі сепаратистськы провокаціъ. У мерії повідомили, що обмежаться покладанням квітів, вшануванням пам'яті загиблих у районах, частуванням ветеранів війни солдатською кашею та концертною програмою.

Так, організатори побоюються, аби урочистостями не скористалися проросійські провокатори. Зазначимо, що в столиці 9 травня спочатку повноцінний військовий парад й не планували, втім, як і торік.

Всі зображення до публікації День перемоги 9 травня, день торжества безсмертного подвигу народу — переможця над фашизмом...
Категорія:В цей день| Перегляд:1266| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.