З питань реклами, співпраці, розміщення статтей та анонсів звертайтеся info@kompik.if.ua
ПУБЛІКУЙ БЕЗКОШТОВНО!!!
Оголошення
Інформацію про фірму
(безреєстрації)
Анонси подій
Власні статті та новини
Зареєструйся або пиши на info@kompik.if.ua

Зараз на сайті 1
Гостей: 1
Користувачів 0
Логін:
Пароль:
Головна | Реєстрація| Вхід
Головна » Цікаві події » ДАІ і надалі використовує "Візир": заборонне рішення суду не набуло чинності

ДАІ і надалі використовує "Візир": заборонне рішення суду не набуло чинності

фото ДАІ і надалі використовує "Візир": заборонне рішення суду не набуло чинності
Водіїв, як і раніше ловлять на "Візиря", хоча ще 19 лютого було винесено ухвалу Окружного адмінсуду Києва про заборону використання скандального приладу для вимірювання швидкості. Виявилось, вона так і не набуло чинності, причому через самих же позивачів - представників Ради автомобілістів України, - чиї вимоги частково задовольнив суд, пише "Сегодня".

В кінці лютого вони подали заяву про апеляційне оскарження вердикту. "Те рішення було соломоновим. Заборона на "Візиря" діяла б тимчасово, адже суд просто закликав главу МВС або Кабмін видати розпорядження, щоб документально провести використання приладу міліцією для фіксації порушень ПДД, - каже один з позивачів, юрист Тетяна Чурікова. - Суд не дозволив нам провести експертизу "Візиря" і довести, що він недосконалий (приписує порушення не тій машині, стверджує, що заправка їде із швидкістю 60 км. в годину - ред.). Ми домагатимемося повної заборони".

У ДАІ кажуть, що ніяких вказівок згори про заборону користуватися "Візирем" до них не надхлдило. "Як працювали, так і працюємо. Але якщо людина порушила ПДД, зупиняємо авто і складаємо протокол, а не як раніше, заочно штрафуємо", - роз'яснив Олександр Дармостук, представник прес-служби ДАІ Київської області.

Проте, ймовірно, "Візиря" перевірять. "Якщо він викликає нарікання, то його треба вдосконалити", - вважає нардеп-регіонал Дмитро Шенцев, заступник глави комітету ВР з питань забезпечення правоохоронної діяльності.

Довідка. Пристрій "Візир"

Пристрій "Візир" фіксує стан руху на дорогах. Працює камера в двох основних режимах: контроль руху з вимірюванням швидкості і контроль ситуації на дорогах без вимірювання швидкості. До приладу "Візир" інспектор ДАІ фіксує максимальний рівень дозволеної швидкості, якщо встановлена норма перевищується, то пристрій робить фотознімок або починається відеозапис. У пам'яті апарату "Візир" прописується дата, час, швидкість, дані про автомобіль. Також прилад має функцію фіксації, наприклад, місця ДТП. Дані матеріали зйомок зберігаються в спеціальному архіві для подальшого розгляду справи про порушення водієм автомобіля ПДР.

Пристрій "Візир" виробляється в Санкт-Петербурзі компанією "Ольвія". Вартість одного апарату в Росії становить близько 2,8 тис дол. Візуально "Візир" нагадує звичайний ручний радар, який визначає швидкість руху автомобіля. Прилад забезпечує фіксацію інформації про дату, час і швидкість руху автомобіля (погрішність - 2 км/год.). Активно закуповувати "Візирів" департамент ДАІ почала у 2008 році. До осені у нього вже було 90 приладів, а до кінця року було куплено ще 350 приладів на 6 млн грн.

Адвокати Національної правової палати вважають, що пристрій "Візир" не відповідає вимогам законодавства України. Технічні можливості приладу не дозволяють застосовувати його інспектору ДАІ як винятковий доказ правопорушення. Вони підкреслили, що при фіксації правопорушення інспектор зобов'язаний зупинити порушника, встановити його особу і скласти протокол, вислухавши його пояснення.
Категорія:Цікаві події| Перегляд:984| Додав:Admin |Рейтинг:0.0/0

Всього коментарів: 0
avatar
КОМПІК ІФ© 2008-2024 ICQ-372961945
E-mail:info[собачка]kompik.if.ua Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
© 2008-2024 КОМПІК ІФ-інформація,технології,мультимедіа,web. Інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Інформація, весь зміст, ідеї оформлення, стиль являються інтелектуальною власністю інформаційно-довідкового порталу «КОМПІК ІФ» та охороняються Законом. При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів, - посилання (а в Інтернеті - гіперпосилання) на інформаційно-довідковий портал як джерело інформації – обов'язкове (www.kompik.if.ua). Адміністрація порталу не несе відповідальності за пости користувачів якщо ними не було дотримано встановлених Законом вимог.